Avrupalının gözünde Türkler

Alman Prof. Dr. Fritz Neumark Türkiye’de iktisat öğreniminin gelişmesinde ve gelir vergisi yasalarının hazırlanmasında önemli katkıları olan bir iktisatçı. Hitler Almanya’sından Türkiye’ye göç ederek İstanbul üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak katımış, uzun yıllar Türkiye’de kalmıştır. Türkçe olarak çok sayıda eseri vardır ve Türk üniversitelerindeki çok sayıda iktisat ve maliyet öğretim üyelerinin de hocasıdır.
Birgün kendisine Avrupa’nın Türkiye’yi nasıl gördüğü soruluyor. Diyor ki:
“çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır Kilisenin Türk ve İslâm düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince; en başta Müslüman olduğunuz için sevmezler ama faraza lâiklik şöyle dursun Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam ederler.
 çünkü sizler hangi kimliğe bürünürseniz bürünün her zaman onların korkulu rüyasısınız. Sizi silâhla yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hâkimiyet sağlamaya çalışıyorlar. Böylece kendilerini İslâmiyet tehlikesinden korumuş olacaklar.
Sizler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeğin farkındalar: En az 400 sene Avrupa'da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz. Selçuklular Anadolu’yu Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler. Bizlere medeniyeti insanlığı öğrettiler. Avrupa Müslüman olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa bugünkü târihlerin yeniden yazılması gerekir.
Sizler, gerçek hüviyetinize döndüğünüz an, Avrupa'nın refahı ve medeniyeti yıkılır. Ama sizde bunun olması bu şartlarda çok zor
Yine sizler, Avrupa’nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi