HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN

4 Temmuz 1952 günü, Florence Chadwick adında 34 yaşında bir kadın, Catalina Adası ile California arasındaki 34 kilometrelik mesafeyi geçmek için serin sulara girdi. Yoğun bir sis ve dondurucu okyanus suyu, bu kadını korkutamamıştı.
Çünkü daha önce, ingiltere ve Fransa arasındaki 32 kilometrelik Manş Denizi'ni geçmişti. Ayrıca Manş Denizi'ni iki yönlü olarak geçen ilk kadındı.

Saatler geçtikçe, vücuduna sürdüğü gres yağına rağmen, dondurucu soğuk gittikçe kendisini hissetttiriyordu. Yaklaşan köpekbalıkları yüzünden, yanındaki koruma tekneleri birkaç kez köpekbalıklarına ateş etmek zorunda da kalmıştı.

Televizyonun da canlı olarak verdiği mücadelede saatler ilerlemeye başlayınca, Florence'in gücü tükenmeye başladı. Teknedekiler, devamlı olarak çok az kaldığını söylüyor, moral vermeye çalışıyor ve "Asla vazgeçme!" diyorlardı.
15 Saatten fazla yüzmüştü ki, artık daha fazla dayanamayacağını söyleyip, tekneye alınmak istedi. Yoğun sis ve soğuğun etkisi kendini gösterdi ve teknedekilerin ısrarları da fayda etmedi. Sonunda Florence'i tekneye aldılar.

Ancak tekneye çıktıktan çok kısa bir süre sonra, büyük bir pişmanlık duydu. Çünkü kıyıya yalnızca birkaç yüz metre kalmıştı.
Florance kıyıya çıktığında ilk sözleri ne olmuş biliyor musunuz?
"Kıyıyı göremedim, bu kadar yakın olduğunu bilseydim asla bırakmazdım."

İki ay sonra aynı denemeyi tekrarladı ve yine yoğun sis olmasına rağmen, bu sefer sisin kendisini engellemesine izin vermedi ve başarıyla karşı kıyıya çıktı. Böylece, bu mesafeyi geçen ilk kadın olmasının yanında, erkeklerin rekorunu da 2 saat farkla kırdı.
Florence, 1953'e, Boğaziçi ve Çanakkale Boğazları'nı da başarıya geçti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi