6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Kadının yaratılışı ve karakteri

Hz. Adem peygamberin ilk insan ilk peygamber yalnız başına cennette gezip dolaşırken Yüce Allah (cc) ona bir uyku verdi. Hz. Allah ona bir elem duyurmadan sol eğe (kaburga)kemiklerinden birini alıp yerine et doldurdu. Hz. Adem daha uykudan uyanmadan Hz. Havva'yı onun sol eğe kemiğinden yarattı.
Hz. Adem uyanınca başucunda bir kadının oturduğunu gördü. Bir kadın he?dedi. ve sen nesin? Sen kimsin?diye sordu. Hz.Havva bir kadın! Dedi.Hz. Adem as=aleyhisselam sen ne için yaratıldın?diye sordu. Hz. Havva sen benimle sükünet bulasın diye yaratıldım dedi.
Hz. Peygamberimiz efendimiz şöyle buyuruyor;
"Kadınlar hakkında hayırlı olup nezaketle muamele etmenize dair vasiyetime itiaat ediniz. Çünkü onlar eğe kemiğinden yaratılmıştır. Eğe kemiğiniz üst kısmı biraz eğridir. Eğer sen onu doğrultmaya uğraşırsan kırarsın, kendi haline bırakırsan daima eğri kalır. O halde kadınlar hakkında hayır öğüdüme itiaat ediniz."
Bu Hadis-i Şerif kadının yaratılışından asabi ve geçimsiz olduğunu erkeğin isteklerine ram olmayacağını temsil eder. Bundan dolayı ona nezaketle muamele etmek, onu olduğu gibi kabul ederek incitmemek gerekir. Bir başka Hadisinde Efendimiz:erkeklere hitaben; "Eğer onu doğrultmaya kalkışırsan kırarsın. Eğer mesud bir hayat yaşamak istersen o eğriltiğiyle beraber faydalanırsın" buyurdular.
Kadın cinayetlerinin failleri kadının o eğriliğini doğrultmaya çalışan asabi mizaçlı faillerdir. Kadının noksanları suçları bir sınıra kadar hoş görülebilir. Ancak iffet ve namussuzluklar bağışlanmaz bunun neticeside ölüm cezası verilemez. Kanuni yollara müracatla boşanılabilir.
Canlılara hayat bahşeden nebatların yeşermesine sebep olan su hidrojen ve oksijenin bir araya gelmiş şeklidir. Ayrı iken yakıcı ve yanıcı birleştiği zaman yangınları söndürücü bir madde olur.
Kadın ve erkeğin mahiyet ve yaratılışları birbirinden farklı gibi görünsede hakikatta birbirini tamamlayan iki unsurdur. Kadınları ve erkeği islam dini birbirinin elbisesi olarak tarif etmiştir. Taraflar mensup oldukları dinin kendilerine yükledikleri vazifelerini bilmiş olsalar cinayetler mutlaka son bulur. (Bakara Suresi A: 187, Sh:28)
İslamiyet bu hukukla alakalı meselelerin en ince teferruatına kadar müeyyidelerini koymuştur. İnsanlar bu hükümleri terk ettiği zaman şehvet ateşi bacayı sarmış nefis volkanının lavları milletleri perişan etmiştir. Nefsin tutuşturduğu bu yangını yakanda insan içine düşüp yananda insan olmuştur. İdeal bir Müslüman kadını kendisini bir felakete sürükleyecek olan davranışlardan sakınmalıdır. Genç bir öğrenci kız evvela kendi cinslerinden arkadaş edinmeli. Kız olsun kadın olsun konuştuğu kişilere karşı ciddi olmalı. Çarşıda pazarda okulda bu ciddiyet onun karakteri olmalıdır.
Kuran-ı Kerim'in Ahzap Suresi 32. Ayetinde Hz. Allah (c.c) şöyle buyurur; "Ey kadınlar sözü yumuşak ve cilveli söylemeyin. Sonra kalbinde hastalık olanlar tamaha düşenler size meyledip beklenti içerisine girerler. Ağırbaşlı ciddi açık anlaşılır bir şekilde konuşun."
Mahremiyetle alakalı Ayeti kerimde (Nur suresi ayet 31) ihtar edilen mühim bir hususta "Kadınların zinetlerinden gizli olanlarını (yabancı erkekler tarafından fark edilip)bilinmesi için kadınların ayaklarını yere vurarak gezmemeleridir. Ökçeleri üzerine sertçe basıp kalçalarını gögüslerini ve kaba yerlerini sarsarak kırıtarak yılışarak yürüyüp vücudlarını teşhir etmesinler" buyurulmuştur. Ve vücudlarının zinet yerlerini kasten ortaya koymaktan men edilmiştir. Vücud hatlarını belli edecek dar elbiselerle erkeklerin huzurunda arzu endam etmek yasak edilmiştir. Bu tür giyinen kızlar kadınlar için Seygili Peygamberimiz 'giyinmiş çıplaklar' tabirini kullanmıştır. Ayrıca kendini belli etmek dikkatleri üzerine çekmek için örtülü olduğu halde çok süslenmek çekici kokular sürmekte kadınlar için yasak edilmiştir.
Rasülü Ekrem Efendimiz şöyle buyurur:
Koku sürünüp mescide giden kadınların namazının kabul edilmeyeceği aynı şekilde kocasından başkaları için süslenen kadınların kıyamet gününde hiç nur görmeyen karanlıklar gibi simsiyah olacağı beyan edilmiştir.
Bir kız, kadın güzel bir manto baş örtüsüyle örtünüp yürüyüşüne dikkat edip söz ve davranışlarıyla erkekler topluluğundan uzak makyajıyla tahrikkar hareketlerden uzak yaşamayı gaye edinir. Yüce Allahın hıfzı ilahisine sığınarak hayatını sürdürürse Cenabı Hak onu korur, cinayetlere maruz kalmaz...
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi