Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SERİYE BAĞLAMAK LAZIM


Önce taraftarımızdan başlamak istiyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek inanın az. Kupadaki ağır yenilgiye rağmen geldiler ve Ankara'da sanki kendi sahamızda oynuyormuş gibi bir hava yarattılar. Ama asıl önemli olan takımın arkasında sonuna kadar dimdik durmalarıydı. Geriye düştüğümüz dakikalardı. Kötü oynuyorduk. Üst üste 2-3 pas veremiyor, hata üstüne hata yapıyorduk. O dakikalarda olabilecek en ufak bir olumsuz tezahürat ta darmadağın olurduk. Ama onlar yanlış pası da, kötü ortayı da alkışladılar. Her geçen dakika daha da artan bir sesle desteğe devam ettiler.
Sonrasında takım yavaş yavaş kendine geldi. Daha iyi oynamaya başladık. Sayılmayan golümüz bile moralleri bozmadı. İlk yarı biterken Toko, ikinci yarının başında da Mori ile bulduğumuz goller bu desteğin ödülleri oldu. Gollerden sonra kendi sahamıza kapandık. Başkent ekibinin baskı kurduğu dakikalarda Boffin inanılmaz toplar çıkardı. Bitiş düdüğünü heyecan içinde beklerken, öldük öldük dirildik. Hakem maçı bitirdiğinde yaşanan sevinç görülmeye değerdi. Futbolcuların hepsi taraftara koşarak çılgınca bir kutlama yaptılar. Formalar çıkarılıp taraftara atılırken, karşılıklı yapılan tezahüratlar gecenin en güzel hareketleri oldu. Derin bir oh! çektik. Balıkesir, Rize ve Erciyes'in kaybettiği, Karabük'ün berabere kaldığı hafta alınan bu galibiyet tam bir ilaç oldu. Ancak bu galibiyete bakıp da havaya girmemek lazım... Alman Hoca, hala istediği savunma anlayışını oturtamadı. Ankara'da Akhisar maçında denediği sistemle oynattı. Bu dizilişte Özgür ve Kamil Ahmet'e çok fazla iş düşüyor. Özgür ikinci golün asistini yapsa da, defansif anlamda çok zorlandı. Onun kanadından Başkent ekibi çok tehlikeli ataklar yaptı. İşin kötüsü Kaan değişikliği de işe yaramadı. Beşiktaş'a karşı bu sistemle oynarsak kanatlardan darmadağın oluruz. Beşiktaş deplasmanlarda, birazda hakem desteği ile istediğini alan bir takım. 10 maçın 9'unu kazanmışlar. Bizde ilginçtir İstanbul takımlarına karşı iyi oynuyoruz. Kendi sahamızdaki Galatasaray maçında şansızdık. Umarım bu maçta şans da yanımızda olur ve güzel bir galibiyet alırız.
Futbol böyle bir şey işte... Kazanınca güzel. Kupada bizi eleyince havaya giren Başkent ekibinde dün Teknik Direktörleri İrfan Buz'un görevine son verildi. Ankara'dan mağlubiyetle dönseydik bizde de Başkan ve yönetimin başı çok ağrıyacaktı. Ama bir galibiyet nelere kadir... Kupa maçı sonrasında Mesut Başkan'ın verdiği bir söz vardı. Ne yapıp edip lig maçını kazanacağız demişti. Maçtan sonra tebrik ederken sözünü tuttun Başkan dedim. O da arkası gelecek dedi. Evet, ihtiyacımız olan artık bir seri. Galibiyet serisi. İki-üç maç arka arkaya kazanmaya çok ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi