ÜNLÜ AVUKATIN HAYATINDA KAYBETTİĞİ TEK DAVA

İtalyan asıllı Amerikan vatandaşı Tony Petrocelli Harvard mezunu bir avukattır. Standartların dışında bir yaşamı ve anlayışı, zekası vardır. 


Avukat Petrocelli müvekkillerinin çoğundan herhangi bir ücret talep etmez. öyle başarılı savunmalar yapar ki halk onu çok sever.


Kariyerinde tek kaybettiği davaya geçelim;


 


Eşini öldürmekle suçlanan ünlü bir futbolcunun avukatlığını yapmaktadır. Futbolcunun ölen eşinin cesedine bir türlü ulaşılamaz, ceset üzerinde herhangi bir işlem yapılamaz. Bu yüzden suçlunun kesin olarak kim olduğu bilinmemektedir.


Petrocelli jüri karşısında savunmasını yapar


"Sayın jüri, müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum. Buna az sonra sizlerde inanacaksınız. Neden mi? Bakın, şimdi 1’den 10’a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğünü iddia edilen karısı bu kapıdan içeri girecek.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.."


Jüri, yargıç ve mahkeme salonunda ki herkesin bakışları bir anda kapıya yönelir. Ancak kapıdan herhangi bir gelen kişi yoktur. 
Jürinin bakışları yeniden Petrocelli’ye odaklanır. Petrocelli şöyle der: 
"Bakın, siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz. çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıya baktınız. İşte karar! Buna güvenmenizi talep ediyorum.“
Savunma sonrasında jüri kendi arasında toplantı yapar. Petrocelli davayı kazandığından adı gibi emindir. Jüri kararını açıklamak üzere, tüm mahkeme salonunun dikkatini toplar ve karar açıklanır. Jüri ünlü futbolcunun suçlu olduğuna karar vermiştir.


Petrocelli şoktadır. Duruşma sonrasında hemen jürinin yanına gider ve nasıl böyle bir karara varmış olduklarını sorar; "10’a kadar saydığımda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız. Neden böyle bir karara imza attınız?”


 


Jüri başkanı hoş bir gülümseme ile Petrocelli’ye şu cevabı verir: 
"Siz dersinizi çok iyi çalışmışsınız Petrocelli. Ancak aynı şeyi müvekkiliniz için söylemeyeceğim. O anda hepimiz kapıya yöneldik. Mahkeme salonunda kapıya dönmeyen sadece bir tek kişi vardı. O da müvekkiliniz.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi