Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

YETER ARTIK

Bugün Galatasaray ile Türkiye Kupası maçımız var. Ama bakıyorum da hepimizin aklı Fenerbahçe maçında kalmış. İnanın bu maçı tarif edecek kelime bulamıyorum. İster rezalet deyin, ister kepazelik. Bir hakem çıkıp hakkımız olan 3 puanı göz göre göre çaldı. Zaten sezon başından beri Eskişehirspor üzerine bir takım oyunlar oynandığını söylüyorduk. Her maçımızda bir olay var. Aleyhimize çalınan, lehimize çalınmayan düdükler, bize kaldırılan ama rakibe kaldırılmayan ofsayt bayrakları kaç puandan etti bizi, kaç... Vallahi de billahi de yeter artık.
Beşiktaş maçında Çağatay Şahan'ın yönetimini görünce bundan da kötüsü olmaz demiştim. Nerden bileyim Tolga Özkalfa'nın herkesi yanıltıp başrolü kapacağını. Eskişehirsporlu futbolcular 120 km'nin üstünde koşup lig rekoru kırmışlar. Hepsini alınlarından öpüyorum, rakibi yendiler ama hakemleri yenemediler. Ertuğrul Hocada şahane bir taktikle oyuncularını sahaya sürdü. Belli ki sahada olabilecekleri düşünüp, planlamış. Ama art niyetli Tolga Özkalfa'yı hesaplayamamış. Sadece futbolcuların değil koca bir şehrin hakkını yedi Tolga Özkalfa. Sayesinde moraller bozuldu, sinirler alt üst oldu. İşte bu havada önce kupa, ardından da çok kritik bir lig maçı oynayacağız. Galatasaray ile oynayacağımız kupa maçının benim için fazla bir önemi yok. Çünkü grubumuz zayıf ve bu maçın telafisi mümkün... Fakat Başakşehir maçı farklı. Kazanmalı ve bir takım hesaplar içinde olanlara hak ettikleri cevabı vermeliyiz. Fenerbahçe karşısındaki mücadeleyi gösterelim, (maçın hakemi Tolga Özkalfa değilse) yenemeyeceğimiz takım yok. Ancak bir husus var ki hatırlatmadan geçemeyeceğim. Ne zamanki İstanbul takımları ile çatır çatır oynayıp, berabere kaldık, ardından kendi sahamızda oynadığımız maçları kaybettik. Galatasaray maçı sonrasında Gençler Birliği'ne, Beşiktaş maçı dönüşünde ise Rize'ye yenildik. Aman dikkat...
Baştan söyleyeyim kimse Başakşehir maçını kolay görmesin. Bir kere Abdullah Avcı'nın öğrencileri ligin en az gol yiyen takımı durumunda. Ne içerde, ne de dışarda gol yemiyorlar. Ayrıca kontratak futbolunu seviyor ve iyi uyguluyorlar. "Yenemiyorsan, yenilme" futbol tarzları olmuş. Onlarda bizim gibi ligin en çok berabere kalan takımlarından birisi. Dikkatli olur, kontrolsüzce üstlerine gitmezsek galibiyet bize daha yakın olur. Ama öncelikli olarak Fenerbahçe maçındaki istekli ve mücadeleci oyunumuzu sahaya yansıtalım. Bugünkü kupa maçı mı? Daha önce de dediğim gibi hiç önemli değil. Asıl hedef Başakşehir maçı olmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi