AK Parti Eskişehir İl Başkanı'ndan İstikbal'e özel açıklamalar...

AK Parti Eskişehir İl Başkanı'ndan İstikbal'e özel açıklamalar...
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez İstikbal Gazetesi’ne konuştu. Gazetemize samimi açıklamalarda bulunan Albayrak, sandıktan çıkan sonuçları iyi bir şekilde irdeleyeceklerinin altını çizdi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez İstikbal Gazetesi’ne konuştu.

“SÜRPRİZ OLDU”

Sürpriz bir şekilde il başkanlığına gelişini anlatarak sözlerine başlayan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, “O süreç bizim için de sürpriz oldu. Beklemediğimiz bir noktadaydı ama sonuçta partimizin içerisindeydik. İl Başkan Yardımcılığı görevimiz devam ediyordu. O dönemde Süleyman Bey’e yönetimi yenileme yetkisi verilmişti. Orada tabi görev değişimi yetkisi verilmişti. Bir hafta sürdü. O zaman seçim süreci ve adayları açıklama noktası olduğu için tek adapte olduğumuz kısım orasıydı. Farklı bir şey düşünmüyorduk ama bizimki de sürpriz oldu” dedi.

Yerel seçimlerin ardından “sonuçları iyi okumak lazım” diyen AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, alınacak tedbirlerle, eksiklikleri güçlendirerek bugünden 2028 seçimlerine hazırlanmaya başlayacaklarını dile getirdi. Albayrak, aynı zamanda odak noktalarının ‘Eskişehir’ olduğunu ve seçim sürecinde verilen sözlerin takipçisi olacaklarının vurgusunu yaptı.

“TEK HEDEFİMİZ KAZANMAKTI OLMADI”

Sandıktan çıkan sonuçlar doğrultusunda 2028 seçimleri için hazırlıklara başlayacaklarını ifade eden Albayrak, “Seçim öncesi il başkanlığına geldiğim 60 gün zor bir süreç oldu. Cumhur İttifakı’nın güzel bir desteği oldu. Kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte çalıştık ve en önemlisi adaylarımız uyum içinde çalıştı. Bizim tek hedefimiz kazanmaktı ama olmadı. Seçim sonuçlarına, Eskişehirlilerin takdirine saygı duyuyoruz. Adaylarımız bizim açımızdan doğruydu. Aday belirlemeler yapılan anketler çerçevesinde belirlendi ama bazı noktalarda eksiklerimiz olmuş. Sandık konuşuyor, bunu iyi okumamız gerekiyor ve sonucunda daha iyi hazırlanarak, eksiklerimizi güçlendirerek, tedbirler alınarak, genel merkezden alt yönetimlere kadar değişimlerle hep birlikte 2028 seçimlerine girmiş olacağız. Seçim bittiği zaman başlıyor. AK Parti her kesimde, kulvarda, noktada var olmaya devam ediyor. Kısacası AK Parti 2028 seçimlerine hazırlanmaya başladı. Takım ruhu, planlama ve hedefler olduktan sonra zafere ulaşılacaktır” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARI CHP’NİN BAŞARISI DEĞİLDİ”

Seçim sonuçlarının CHP tarafından ‘zafer’ olarak görülmesi konusunda görüşlerini dile getiren Albayrak, “CHP’nin Türkiye genelinde en son oylarına baktığımız zaman 12.8 milyon civarında bir oy almış, bu seçimde ise 13.8 milyon oy almış. Yani CHP burada çok mu başarılı? Değil. CHP mevcuttaki oyunu korumuş ama genel siyasete baktığımızda AK Parti olarak bizde bir erime olmuş. Bunun da sebebi bazı konular dolayısıyla AK Parti’nin seçmeninin sandığa gitmemesi. Bu noktada ben CHP’nin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü CHP mevcut oyunu korudu ama AK Parti genel başkanımızın alacağı tedbirler ve yapacağı yeniliklerle beraber tekrar almış olduğu oyları alacaktır” ifadelerini kullandı.

“MOTTOMUZ ESKİŞEHİR, VAATLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bu günden itibaren çalışmalarına devam edeceklerini ve çalışmalarında önceliğin ‘Eskişehir’ olacağının vurgusunu yapan Albayrak, “Artık yapacağımız şey daha iyi hazırlanmak. AK Parti olarak kendimizi şehrin yapısına daha açık bir hale getireceğiz. Biz hala hükümetiz. Bizim bu dönem mottomuz Eskişehir olacak. Eskişehir’in menfaati olan her şeye biz varız” dedi.

Son olarak verilen vaatlerin takipçisi olacaklarını belirten Albayrak, “Adaylarımızın, karşı partinin adaylarının da sunmuş oldukları projeler vardı. Bunları da yakından takip edeceğiz. Eskişehir'in bazı noktalarda ciddi sorunları var. Bunlardan ilki; Eskişehir ve Türkiye’deki kuraklık durumu ciddi bir şekilde seyrediyor. Eskişehir buna hazır mı? Geçmişe dönük bakıldığında Eskişehir’in buna hazır olmadığını, bu yönde çalışmaların yapılmadığını görüyoruz. Bir diğeri; deprem, Eskişehir buna hazır mı? Değil. Üçüncü konu ise; Eskişehir’in trafik sıkıntısı. Bu noktada başkan Ayşe Hanım’ın vaatleri var; Kuzey-Güney çevreyollarını yapacağı ile ilgili olarak. Bunları gündeme getireceğiz fakat şu an değil. Ayşe Hanım’ın vaatleri masamın üzerinde kitapçık olarak duruyor ve bunları takip edeceğiz. Eskişehir halkının parasının nereye harcandığı bizim için önemli ama bizim için önemli olan bu süreci uyumlu bir şekilde geçirmek” şeklinde konuştu.

“ADAYLARDA TANINIRLIĞA BAKTIK”

Adayların doğru olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Albayrak, “Adaylar bizim baktığımız açıdan doğruydu. Hem genç olmaları, Özkan Bey’in Beylikova’da, Hamid Bey’in Sivrihisar’da yaptıkları gerçekten önemliydi. Bunun Eskişehir’e taşınması noktasında önemli bulduk. AK Parti anket yaptırmayı ve anketle yürümeyi seven bir parti. O dönem de anketler yapıldığı zaman iyi oranda tanınırlık kat sayısı ve anketler de iyi noktada çıkmasından dolayı önemsedik. Hem Özkan Bey’in hem Hamid Bey’in aday olmaları böyle belirlendi. Bütün adaylar da böyle belirlendi aslında. Kapsamlı çalışma yapıldı aslında ama belli noktalar da eksiklik olduğunu da gördük. Sandık konuşuyor. Ben her zaman sunu söylüyorum” şeklinde konuştu.

“KADROLARDA YENİLENMEYE GİDİLECEK”

Bu süreçte kendilerinin de yenilenmeye gideceklerini kaydeden Albayrak, “Tabi kadrolarda. Genel Merkezimizin söylemiş olduğu noktalarda bir değişim olacaktır. Bu genel merkezimizden en alt noktalara kadar olacaktır. Hazırlıklarımızı tam yapacağız. Seçim seçim bittiği zaman başlıyor. 700 bin insana hitap edeceğiz. AK Parti kadroları her noktada olacak. Her noktada var olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ADAYLARDA UYUM VARDI”

Cumhur ittifakı adayı Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti arkamda durmadı şeklinde veryansın ettiği iddialarına da yanıt veren Albayrak, “Ben onu bilmiyorum söyleyip söylemediğini. Bir seçime giriyoruz. Herkes hazırlık içerisinde. Bütün kademeler kendisini hazırlıyor. Bütün teşkilatlarımız, ilçelerimiz Cumhur ittifakımızla birlikte kapsamlı bir çalışma yaptık. Belki ufak eksiklikleri görerek söylemiş olabilir ama ben onu bilmiyorum, bize karşı söylediğine şahit olmadık ama medyalar da farklı tohumlar atmaya çalışıyor. Uyum vardı adaylarımızda. Çok uyumlu çalıştık.” diye konuştu.

“TARTIŞMALAR ELBET VARDI”

Teşkilatta kavga olmadığını dile getiren Albayrak, “Tartışmalar elbette vardı. Bazen programların çakışması oluyor. İster istemez programların çakışması oluyordu. İlk zamanlar bunlar oldu. Sonra onlar da düzeltildi. Daha iyi olabilir miydi, muhakkak olabilirdi, inşallah bu süreçte eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bunları milletvekillerimizle, bakanlarımızla yapacağız. Eksik gördüğümüz yanları tamamlayarak gideceğiz” dedi.

Seçim sonuçlarının zaferle tamamlanmaması nedeniyle istifa edip etmeyeceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Albayrak, “Bu konuda bilmiyoruz. Sosyal medyada yazan, çizen çok oldu. Yazabilir. Kimsenin elini tutmuyoruz, yazabilir. Şu an da genel merkezimize kapsamlı bir teşkilatlanma raporlaması yaptık, gönderdik. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman Eskişehir’in oy oranları yüksek. Türkiye’de yüzde 35 civarı biz yüzde 38 civarıyız. Onun için de teşkilatımız çalışmasını güzel yaptı. Daha iyi olabilirdi” şeklinde konuştu.

“BBP’NİN ALPU’DA YAPTIĞI DOĞRU DEĞİLDİ”

İttifakta zedelenme olmadığını belirten Albayrak, “Bu konuda MHP İl Başkanımız her programımıza mutlaka katıldı. BBP’nin Alpu’da yaptıkları doğru değildi. Ben de onu özellikle il başkanına söyledim. Doğru olmadığını belirttim. Onlar da şöyle bir tutum geliştirdi o dönem de. Biz AK Partiyle ittifak içindeyiz, MHP ile ittifak halinde değiliz dediler. Doğru bir yaklaşım değildi. Oyun bölünmesi sonucu bugün Alpu’yu kaybettik. Tabi ki üzüldük ama MHP noktasında birlik ve beraberlik vardı” ifadelerini kullandı.

“ADAYLARIN BELİRLENDİĞİ GÜN İL BAŞKANI OLMAM SIKINTI YARATTI”

Adayların belirlendiği gün il başkanı olduğunu ve bunun kendisi açısından sıkıntılı olduğunu kaydeden Albayrak, “O zaman benim açımdan sıkıntılı süreçti. Çünkü adaylar belirlenmişti. Onlarla en uyumlu şekilde nasıl hareket edeceğimize yönelik toplantılar yaptık. Ben genel olarak adayların yanında bulunmadım, özellikle de Büyükşehir adayımızın yanında bulunmadım. Neden? Planlama noktasında vardım. Kapsamlı çalışma yaptık. Bunları ayarlama noktasındaydım. Ondan dolayı fazla çıkamadım. Bir yıl önce hazırlansaydım, farklı olabilirdim. Adayların belirlendiği gün gelmiş olmak beni ister istemez merkez ağırlıklı çalışmaya itti” diye konuştu.

“VİCDANEN İÇİM RAHAT”

“Vicdanen içiniz rahat mı” sorusunu da yanıtlayan Albayrak, “Benim için çok rahat. Ben her gün gece birde eve girdim. Ramazan ayıydı. Ramazan ayının son on günü geçmiş olmasına rağmen çocuklarımla bir gün iftar yapabildim. Hep dışardaydım. Planlanan programları tamamladık. Üzgünüz. Tek hedefimiz kazanmak olduğu için üzgünüz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.