“Play-Off havasında bir maç oynayacağız”

“Play-Off havasında bir maç oynayacağız”
Anadolu Üniversitesi’nde Teknik Direktör Engin Çalışır, “Baştan sona taktik disipline bağlı kalarak, varını yoğunu sahaya yansıtan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Şimdi çok zor bir 90 dakika daha bizi bekliyor. Her anlamda hazır olmalıyız" dedi.

Anadolu Üniversitesi Teknik Direktörü Engin Çalışır 3-0 kazanılan Kemerkent Bulvarspor maçı ve Cumartesi deplasmanda oynayacakları Hacettepe 1945 karşılaşması için değerlendirmelerde bulundu. Galibiyeti hak ettiklerini ifade eden Çalışır şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söyleyebilirim ki maça çok iyi başladık. Galibiyeti istediğimizi ve bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilk dakikadan itibaren rakibimize hissettirdik. İlk yarı özellikle çok üstün bir oyun ortaya koyduk. Bu maçta farkı tercihlerimiz olmuştu. Fizik kaliteyle mücadele gücümüzü yukarı çekmek istedik. Bununda karşılığını almak bizleri sevindirdi. İkinci yarıda rakip Bulvarspor’dan hamleler geldi. Çift forvete dönerek orta sahayı uzun toplarla çabuk geçip, ikinci topları alarak tehlikeler yaratmaya çalıştılar. Bizde belli bir süre bunu gözlemledik, ardından gerekli hamlelerimizi yaptık. Taktiksel anlamda da rakibe fırsat vermedik.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Biz daha önce de rakip analizlerde başarılı olmuş, hatta bunu oyuna da yansıtmış, fakat skor alamamış bir ekiptik. Bulvar maçında bu talihsizliğimizi de yendiğimizi düşünüyorum. Bununla birlikte çok daha farklı kazanabilirdik. 4-5 de olabilirdi. Her şeye rağmen kazanmak önemliydi. Bunu başardığımız ve son haftaya da avantajlı gittiğimiz için mutluyuz. Beni asıl memnun eden bir diğer konu da duran top organizasyonları oldu. Belki sonuçlandıramadık ama önemli işler yaptık. Bunun da meyvesini yakında alacağımızı düşünüyorum. Oynayan oynamayan her oyuncumuz büyük saygı ve özveri gösterdi. Mesela İbrahim Zeytin ile bu hafta 11’de başlamadık. Ama son yarım saat oyuna girerek 2 gol attı ve son haftalarda ki suskunluğunu bozdu. Bu da bizleri ayrı mutlu etti. Baştan sona taktik disipline bağlı kalarak, varını yoğunu sahaya yansıtan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum.

ZOR BİR 90 DAKİKA OLACAK

Hacettepe 1945 maçı eski dönemlerde radyolarda müsabakaların takip edildiği dönemi anımsatacak nitelikte bir karşılaşma olacak. Herkes birbirlerinin maçlarını takip edecek. Rakibimiz içinde çok önemli bir karşılaşma. Çok zor bir 90 dakika bizi bekliyor. Her anlamda hazır olmalıyız. Bir bakıma Play-Off havasına yakın, o deneyimi bize verecek de bir maç olacak. Hacettepe ekibi mutlaka kazanmak isteyecek.

HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIR OLACAĞIZ

Bizim şöyle bir durumumuz var. Silifke deplasmanda Amasya’yı yenemediği takdirde, berabere dahi kalsa biz yenilsek de Play-Off’ta olacağız. Bu bir ihtimal ama biz bunu düşünerek oynamayacağız. Her türlü senaryoya karşı hazır olacak nitelikte taktiksel planlarımızı yapacağız. İkinci hatta üçüncü planlarımız olacak. Bunu en son Efeler 09 SFK maçında deneyimledik. Beraberliği yakaladıktan sonra risk içeren bir anlayışla oynamayı da bildik. Mental anlamda da güçlü olacağız. Ve inşallah adımızı Play-Off’a yazdıracağız. Ben oyuncularıma yine çok güveniyorum.

PLAY-OFF İÇİN UYGUN BİR KADROMUZ VAR

Play-Off’a kalırsak rakibimiz şu anki tabloda Karşıyaka gözüküyor. Son hafta maçlarından nasıl sonuçlar çıkacak önce onu da görmek lazım. Play-Off ilk turu tek maç olacağı için biz deplasmanda oynayacağız. Statü gereği bu turu geçersek, bir üst turda çift maç eleme sistemine göre oynayacağız. Şunu söylemeliyim ki, bizim kadro yapımız ve oyuncu profillerimiz Play-Off maçlarına çok daha uygun. Ben muhtemel gözüken rakibimiz Karşıyaka’yı eleyebilirsek, final oynamaya çok yakın olabileceğimizi düşünüyorum. Tabi ki sahaya çıkıp bunu ne kadar istediğimizi göstermeliyiz. Tabi ki önce Hacettepe maçına odaklanmalı ve Play-Off’a kalmalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.