Eskişehir'deki yürüyüşte “taşlı” protesto!

Eskişehir'deki yürüyüşte “taşlı” protesto!
Eskişehir Kardeşlik Platformu, 10 Aralık İnsan Hakları gününde Filistin için yürüdü. Yürüyüşe katılan kişiler ‘Starbucks’a taş atarak protesto gerçekleştirdi.

Eskişehir Kardeşlik Platformu, 10 Aralık İnsan Hakları gününde Filistin için Reşadiye Camii’nden Ulus Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan kişiler ‘starbucks’a taş atarak protesto gerçekleştirdi. Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle taşkınlık yaşanmadan protesto son buldu.

“GAZZE’DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL”

Ulus Anıtı önünde platform adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Şube Başkanı Mehmet Şirin, “İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil” diye konuştu.

“SİYONİZM TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİTTİR”

“İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor” diyen Şirin, “Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. İşgalci İsrail’in saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK PLATFORMU’NDAN ÇAĞRI

Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceklerini ifade eden Şirin, “Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir” diyerek Filistin özgür oluncaya dek mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum