Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, Eskişehirspor’un sezonun ilk haftasında Alanya 1221 FSK’yı 4-0 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapmasının önemli olduğunu söyledi.

Siyah-Kırmızılıların ilk maçta ortaya koyduğu futbolun daha iyi seviyelere çıkabileceğini belirten Atam, farklı galibiyetin tesadüf olmadığını ifade etti.

Atam, “Eskişehirspor ilk maçını rahat kazandı. Skor aldatmaz. Çok iyi oynamadığımız bir maçta bile sahadan 4-0 galip ayrıldık. Bu skor aldatır mı derseniz, bence kesinlikle aldatmaz. Çünkü bu takım çok daha farklı skorlar alabilecek kapasiteye sahip” dedi.

“ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN”

Eskişehirspor’un kadro kalitesi, taraftarı ve şehir desteğiyle şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu söyleyen Atam, sezon boyunca farklı galibiyetlerin de geleceğine inandığını dile getirdi.

İlk maçın stresine ve karşılaşmanın taraftara kapalı oynanmasına dikkat çeken Atam, “Bütün bunlara rağmen 4-0’lık galibiyet gayet güzel ve normal bir sonuç. Bu tür skorlara alışmamız gerekiyor. Hatta bundan çok daha farklı galibiyetler göreceğimizden yüzde 100 eminim” diye konuştu.

“ZOR MAÇLARDA DAHA İYİ ESKİŞEHİRSPOR GÖRECEĞİZ”

Rakibin güçlü olmadığını ve Eskişehirspor’un da maçı zaman zaman rölantide oynadığını kabul eden Atam, asıl önemli sınavların güçlü rakiplere karşı verileceğini söyledi.

Atam, “Eskişehirspor’un her maç böyle oynayacağını düşünmemek lazım. Bu takım çok daha üst düzey futbol oynayabilecek kapasitede. Özellikle zorluk derecesi yüksek karşılaşmalarda çok daha iyi bir Eskişehirspor görebilir ve önemli galibiyetler alabiliriz” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYON ESKİŞEHİRSPOR OLUR”

Futbolda her zaman iyi oynayan takımın kazanmadığını da hatırlatan Sadri Atam, sezon sonunda şampiyonluk ipini Eskişehirspor’un göğüsleyeceğine inandığını söyledi.

Atam, “Bazen çok iyi oynarsınız ama golü bulamaz, maçı kaybedersiniz. Bazen de istediğiniz futbolu ortaya koyamazsınız ama kazanmayı başarırsınız. Umarım sezon boyunca şans da Eskişehirspor’un yanında olur. Ben 2026-2027 sezonunun sonunda şampiyonluğu göğüsleyen takımın Eskişehirspor olacağını düşünüyorum. Çünkü bu takım kadrosuyla, taraftarıyla ve arkasındaki şehirle bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

“3-4 MAÇTA CİDDİ ZORLANIR”

Teknik Direktör Hakan Şapçı’nın 3. Lig’de en az 10 takımın şampiyonluk adayı olduğu yönündeki değerlendirmesine de değinen Atam, gruplarda gerçek anlamda şampiyonluk yarışında olacak takım sayısının daha sınırlı olduğunu belirtti.

“Her grupta şampiyonluk yarışının içinde olacak 3-4 takım bulunuyor” diyen Atam, Eskişehirspor’un da bu takımlar arasında yer aldığını söyledi.

Atam, “Ben Eskişehirspor’un lig boyunca 3-4 maçta ciddi anlamda zorlanacağını, diğer karşılaşmaların büyük bölümünde ise çok fazla zorlanmadan galibiyete ulaşabilecek güçte olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRSPOR İÇİN “BÜYÜK KAYIP OLURDU” “15-20 MİLYON LİRALIK BÜTÇE GEREKİYOR”

Bölgesel Amatör Lig’de Eskişehir’i temsil edecek Eskişehir Demirspor’un lige katılmasının şehir adına önemli olduğunu belirten Atam, BAL’da mücadele etmenin maliyetine de dikkat çekti.

Atam, “BAL Ligi’nde en azından orta sıralarda mücadele edebilmek için 15-20 milyon liralık bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Bir amatör kulüp açısından baktığınızda gerçekten çok ciddi bir rakamdan bahsediyoruz” dedi.

“DEMİRSPOR PES ETMEDİ”

Eskişehir Demirspor’un 1930 yılında kurulduğunu ve şehrin en köklü spor kulüplerinden biri olduğunu hatırlatan Atam, TÜRASAŞ desteğinin kulübün lige katılımında belirleyici olduğunu söyledi.

İlk başvuru döneminde gerekli işlemlerin yapılamadığını belirten Atam, TFF’nin süreyi uzatmasının ardından TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü’nün Ankara’da devreye girdiğini ve gerekli desteğin sağlandığını ifade etti.

“Eskişehir Demirspor gibi köklü bir kulübün liglerde yer almaması hem Eskişehir hem de Eskişehir Demirspor camiası açısından çok büyük bir kayıp olurdu” diyen Atam, yönetimi de mücadeleden vazgeçmediği için tebrik etti.

“İKİ GÜNDE 15-20 FUTBOLCU”

Demirspor’un lige katılımının ardından kadro çalışmalarının hızlı şekilde yürütüldüğünü belirten Atam, genç futbolcular açısından da önemli bir fırsat oluştuğunu söyledi.

Atam, “Sadece iki gün içerisinde 15-20 futbolcuyla anlaşma sağlandı. Bunların büyük bölümü bu şehrin gençleri, Eskişehir’in çocukları. Futbol oynamak, kendisini göstermek ve bir yerlere gelmek isteyen gençlerimiz” dedi.

ESKİŞEHİR’E 5 YENİLENMİŞ SAHA MÜJDESİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Eskişehir ziyareti sırasında verdiği dört saha sözünü de değerlendiren Atam, projelerde sona gelindiğini açıkladı.

Atam, “Dört sahanın yapılması için gerekli ödenek şu anda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kasasında. Projelerin de hemen hemen tamamı hazır. En geç bir ay içerisinde dört sahanın ihalesinin yapılacağını ve ardından çalışmaların başlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Buna Necdet Yıldırım Sahası’nın yenilenmesini de ekleyen Atam, Eskişehir’in toplamda beş yeni veya yenilenmiş sahaya kavuşacağını söyledi.

“15-20 YIL RAHATLATIR”

Necdet Yıldırım Sahası’nın sentetik zemine dönüştürülmesi için yer tesliminin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Atam, projenin yılbaşına kadar tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Atam, “Dört yeni saha ile Necdet Yıldırım Sahası’nı birlikte değerlendirdiğimizde toplam beş sahalık önemli bir kazanım ortaya çıkıyor. Bu yatırımlar tamamlandığında Eskişehir’in merkezdeki saha ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağını düşünüyorum. Hatta bu tesislerin bizi en az 15-20 yıl rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.

“78 KULÜP MERKEZDE”

Eskişehir’deki tesis ihtiyacının özellikle merkezde yoğunlaştığını vurgulayan Atam, rakamlarla mevcut tabloyu ortaya koydu.

Eskişehir’de 91 futbol kulübü bulunduğunu, bunların yaklaşık 78’inin merkezde faaliyet gösterdiğini belirten Atam, sezon içerisinde yaklaşık 1600 maç oynandığını ve bu karşılaşmaların 1500’e yakınının merkezde yapıldığını söyledi.

VALİ HANEFİ DEMİRKOL TESİSLERİ İÇİN ÇAĞRI

Eskişehirspor’un Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde yapımı tamamlanan altyapı binası ve iki halı sahanın yaklaşık üç yıldır kullanılamamasının üzücü olduğunu belirten Atam, tesislerin bir an önce hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Atam, “Böyle tesislerin yapılması kolay değil. Tesis neden açılmadı, neden bugüne kadar kullanıma hazır hale getirilemedi, bunun sebebini bilmiyorum. Ancak yapılan bu tesisin Eskişehirspor’a ve şehrimize kazandırılması çok önemli” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR HEPİMİZİN”

Tesis sorununun kimin tarafından çözüleceği tartışmalarının artık bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Atam, ortak akıl çağrısı yaptı.

Atam, “Bir taraf sorunu iktidarın çözmesi gerektiğini söylüyor, diğer taraf Eskişehirspor yönetiminin çözmesi gerektiğini savunuyor. Bu sorunu iktidarın çözmesiyle Eskişehirspor yönetiminin çözmesi arasında benim gözümde bir fark yok. Çünkü Eskişehirspor hepimizin” diye konuştu.

“Kim yaparsa yapsın” mesajı veren Atam, tesislerin bir an önce kullanıma açılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Eskişehir temsilcisinde Şükrü Kaan fırtınası!
Eskişehir temsilcisinde Şükrü Kaan fırtınası!
İçeriği Görüntüle

“FETHİ HEPER STADYUMU YENİLENMELİ”

Fethi Heper Stadyumu’nun zeminiyle ilgili taraftarların yaptığı “patates tarlası” benzetmesine de değinen Atam, zeminin mevcut haliyle ideal olmadığını ancak değerlendirme yapılırken şartların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır kullanılan zeminin artık kullanım ömrünü doldurmaya başladığını belirten Atam, komple yenilemenin daha doğru olacağını ifade etti.

“2032 İÇİN HAZIR OLMALIYIZ”

Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Eskişehir’in de aday şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Atam, stadyumun her an uluslararası bir organizasyona hazır olması gerektiğini söyledi.

Atam, “Bu stat her an bir milli takım maçına ev sahipliği yapabilecek durumda olmalı. Zeminiyle, tribünleriyle, soyunma odalarıyla, kısacası her şeyiyle böyle bir organizasyona hazır tutulması gerekiyor” dedi.

“ASLIL SORUN YAĞMURDAN SONRA BELLİ OLACAK”

Stadyum zemininin bakımının bir firma tarafından yapıldığını ve bu nedenle doğrudan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün eleştirilmesini doğru bulmadığını belirten Atam, asıl sınavın yağışlı havalarda verileceğini söyledi.

Atam, “Şu anki haliyle zemin çok kötü değil. Asıl önemli olan yağmur ve çamurun başladığı dönemde zeminin nasıl bir hale geleceği. Bunu bir ay sonra daha net görebiliriz” dedi.

“ANTRENMAN SAHASIYLA MAÇ SAHASI AYNI OLMALI”

Eskişehirspor’un antrenman yaptığı sahaların zemininin düzgün hale getirildiğini duyduğunu belirten Atam, antrenman ve maç sahaları arasındaki zemin farkının futbolcuları etkileyebileceğine dikkat çekti.

Atam, “Futbolcu haftanın beş günü aynı ve düzgün bir zeminde antrenman yapıyor. Altıncı gün maça çıktığında karşısına çok farklı özelliklere sahip bir zemin çıkarsa ister istemez bundan etkilenebilir. Bu nedenle antrenman yapılan sahalarla maç sahasının zemin şartlarının birbirine mümkün olduğunca yakın olması önemli” ifadelerini kullandı.

Sadri Atam’ın açıklamaları, Eskişehirspor’un şampiyonluk hedefinden Eskişehir futbolunun tesis sorununa, Demirspor’un lige dönüşünden Fethi Heper Stadyumu’nun zeminine kadar kent futbolunun birçok başlığını yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak: Spor Servisi