Emeklileri çıkmaza sokan hesap

Emeklileri çıkmaza sokan hesap
DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, “Emeklinin aldığı maaş o kadar dibe vurdu ki cep harçlığı durumuna düştü. Kurbanlıklar ortalama 25-30 bin TL, en kötüsü 15 bin TL. Bu insanlar 10 bin TL maaşla nasıl alacak?" dedi.

Aldıkları maaşların yetersizlikleri dolayısıyla hak mücadelesi veren emekliler 3 bin TL bayram ikramiyesi ile bir bayram daha geçirecekler. DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, emeklinin içinde bulunduğu maddi zorlukları aktararak emeklinin dini inancını dahi yerine getiremediğine dikkat çekti.

“10 BİN TL MAAŞLA NASIL KURBAN ALINSIN?”

Emeklinin Kurban Bayramı için kurbanlık almasının çok güç olduğunu söyleyen Kılıç, “Emeklinin alım gücü günden güne düştü. Emeklinin aldığı maaş o kadar dibe vurdu ki cep harçlığı durumuna düştü. Kurbanlıklar ortalama 25-30 bin TL, en kötüsü 15 bin TL. Bu insanlar 10 bin TL maaşla nasıl alacak? Zaten maaşlar kesintiye uğruyor. Emekliler et bile almaya zorlanırlarken kurban almayı nasıl düşünsünler? Eskiden emekliler torunlarına kıyafetler alır, geleceklere yemekler hazırlardı. Şimdi kendine yemek bulamıyor ki geleceklere nasıl ikram edecek. Nerede ucuz, markası bilinmeyen, hastalığa davetiye çıkaran besinleri alıyor emekli. Pazara gidiyor yine döküntü malları topluyor. Elinde fileyle gidiyor pazara, file boş dönüyor” diye konuştu.

“DİNİ İNANCIMIZI BİLE YAPAMIYORUZ”

Kılıç, “Bayram geliyor, emekli bir yeni kıyafet alamıyor. Çocuğunun kıyafetlerini giyiyor, çünkü alacak gücü yok. Emekliler hiçe sayıldı, ölsün diye bakıyorlar. Bayram ikramiyesi 3 bin lira. Bir restorana gitseniz 2-3 kişi bir yemek yiyelim deseniz zaten para bitti. Torunlar geliyor, neyle harçlık verilecek? O yüzden emekliler kaçıyor, evlere kapanıyor ya da parkta bahçede bakınarak oturuyorlar. Saraylar kurmaya devam ediliyor. O sarayların birinin harcamalarını da artık emeklilere versinler. Dinimizde, inancımızda kurban kesmek varken, hak iken diğer harcamalardan bize sıra gelmiyor, dini inancımızı bile yapamıyoruz artık. İnancımızda ‘komşun açken tok yatarsan’ bu kabul edilmez ama birileri tok gezerken, diğerleri açlıktan kıvranıyor, can çekişiyor. Hiçbir din, hele ki İslam dini bunu kabul etmez ama bizi yönetenler kendileri tokken bizi açlığa mahkum ettiler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum