Eskişehir esnafı Arefe gününden umutlu

Eskişehir esnafı Arefe gününden umutlu
Emrah Şensoy, “Önümüzdeki bayramlara göre alışveriş biraz düşük olsa da önümüzde 4 gün daha var. Biz son güne kadar iş olacağını umut ediyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala AVM, mağazalar ve semt pazarlarında hareketlilik arttı.

Eskişehir’de çocuk giyim üzerine çalışan esnaflar yoğunluğun geçmiş yıllara göre düşük kalsa da son günlerden umutlu olduklarını kaydederken, alışveriş alışkanlıklarında değişimler yaşandığını da belirttiler.

Esnaf Emrah Şensoy, geçmiş bayramlarda çocuk kıyafetlerinin hediye olarak da alındığını fakat günümüz ekonomik koşullarında ihtiyaç dışı hediye kıyafet alınmadığını, bu durumunda satışlarını etkilediğini söyledi.

VATANDAŞIN EKONOMİSİ ESNAFIN SATIŞLARINI ETKİLEDİ

Eskişehir’de 16 yaşa çocuk giyim ürünleri satan dükkanlarda ortalama tişört fiyatları 100-250 TL arasında, pantolon 200-450 TL, takım kıyafetler ise kalitesine göre 250-800 TL arasında değişiyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan kaynaklı hissedilen bir düşüş olduğunu ifade eden Emrah Şensoy, “Beklediğimiz hareketlilikten biraz daha aşağıda bir alışveriş süreci geçiyor, hissedilen bir eksiklik var. Ekonomik sıkıntı herkeste var. İnsanlar kredi kartlarını eskisi kadar kullanamıyor, kredi çekemiyorlar. Vatandaş biraz nakit sıkıntısı çekiyor. Emekliler hiçbir şekilde torunlarına bir şey alamıyor. Anne baba da gücü yettiğince alıyor. Biraz da bu yüzden alışverişlerde düşüş var” diye konuştu.

Hafta sonu ve arife gününden umutlu olduklarını söyleyen Şensoy, “Önümüzdeki bayramlara göre alışveriş biraz düşük olsa da önümüzde 4 gün daha var. Biz son güne kadar iş olacağını umut ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.