Eskişehir'de o sektörde eleman açığı var!

Eskişehir'de o sektörde eleman açığı var!
Eskişehir Çarşı bölgesinde giyim, tekstil ve tuhafiye dükkânlarında son zamanlarda artan ‘satış elemanı aranıyor’ ilanları dikkat çekti.

Eskişehir’de giyim, tekstil ve tuhafiye dükkanlarında satış elemanı ihtiyacı günden güne artıyor. Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, sürekli satış elemanı sağlanamamasından kaynaklı eleman ihtiyacının dönem dönem arttığını ve gençlerin bu alana yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ali-safa.jpeg

“BU KONUYU GÜNDEMDE TUTACAĞIZ”

Konu ile ilgili olarak konuşan Şen, şunları söyledi:

“Türkiye genelinde 2 milyon 400 bin civarında esnaf ve sanatkarımız var. Bunların pek çoğu da alıp satan, ticaret yapan esnafımız. Dolayısıyla esnaflarımızın her zaman satış elemanına ihtiyaçları ola gelmekte. Maalesef Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de mağazalarımızda satış elemanına çok ciddi manada ihtiyaç duyulmakta. Bizim bakanlıkta geçenlerde yapılan strateji planlama toplantısında 2025-2029 strateji planlama toplantısında federasyon adına katılım yaptığımızda acilen önlem alınması gereken 13 tane madde sıralamıştık. Bu maddelerden bir tanesi de mağazalarımızın ihtiyaç duyduğu satış elemanlarıyla ilgiliydi. Bunların gençlerimizin satış elemanlığıyla ilgili ciddi bir meslek alanı olduğunu, gençlerimizin bu alanda da para kazanabileceklerini dolayısıyla yönelmeleri gereken bir alan olduğunu söylemiştik. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızın çalışma yapmasını söylemiştik. Bununla ilgili ne yapılabilir tartışmıştık. Yine bu konuyu gündemde tutacağız.”

Satış elemanlığının da diğer tüm meslek kolları gibi bir iş kolu olduğunun altını çizen Şen, “Gençlerimiz satış elemanlığına çok fazla yönelmiyorlar. Biz bundan 5 sene önce bu ihtiyacı çok ciddi manada dolayısıyla bununla ilgili bir çalışma da yapmıştık. Bundan sonra yapılabilir mi? Kesinlikle yapılabilir. Satış elemanlığı bir iş koludur. Gençlerimizin yapabileceği bir iştir ve mağazalarımızın sertifikalı elemanı her zaman farklı ücretlerle çalıştıracaklarını biliyoruz. Satış elemanına deyip geçmemek lazım, kurumsal bir mağazada elemanı olarak çalıştığınızda çok ciddi paralara çalışıyorsunuz. Basit paralara çalışmıyorsunuz fakat maalesef şehrimizde ciddi manada satış elemanı açığı var. Bununla ilgili herkes üzerine düşeni yapacak. Biz de oda olarak üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.