AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasına ilişkin yönetmeliğin Resmî Gazete’de yayımlanmasının, Eskişehir’in yapay zekâ alanında öncü şehirlerden biri olması hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Süreci başından itibaren yakından takip ettiklerini belirten Dönmez, merkezin hayata geçirilmesinde Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’in ortaya koyduğu gayret, kararlı yaklaşım ve katkıların büyük önem taşıdığını vurguladı.
Eskişehir'i öncü şehirlerden biri hâline getirmeyi hedefliyoruz
Dönmez, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Anadolu Üniversitemiz bünyesinde Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasına ilişkin yönetmeliğin Resmî Gazete’de yayımlanmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Başından itibaren yakından takip ettiğimiz bu sürecin somut bir kazanıma dönüşmesinde Anadolu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’in gayretleri, vizyonu ve kıymetli katkıları son derece önemlidir. Üniversitemizin akademik birikimi ve güçlü kurumsal yapısıyla bu alanda önemli çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Eskişehir’i yapay zekânın yalnızca takip edildiği değil, aynı zamanda üretildiği, geliştirildiği ve geleceğe yön veren çalışmaların gerçekleştirildiği öncü şehirlerden biri hâline getirmeyi hedefliyoruz. Üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz, kamu kurumlarımız ve teknoloji ekosistemimizle iş birliği içerisinde bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”
Dönmez, açıklamasının sonunda merkezin kurulmasına katkı sunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel başta olmak üzere tüm akademisyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, merkezin Eskişehir’e, Anadolu Üniversitesine ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.




