Proje kapsamında, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisinde yetiştirilen sazan yavruları, Eskişehir’in önemli su kaynaklarından Keskin Göleti’ne bırakıldı.

Eskişehir Keskin Göleti’nde Balık Popülasyonu Için Önemli Adım-1

Keskin Göleti’nde gerçekleştirilen balıklandırma programına; Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Öz, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Reşat Tazegül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner ile Su Ürünleri Mühendisi Yusuf Güngör katıldı.

Gerçekleştirilen çalışma ile göletteki su ürünleri varlığının desteklenmesi, balık popülasyonunun güçlendirilmesi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımına katkı sağlanması hedefleniyor.

Eskişehir’de su ürünleri kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi, balık popülasyonlarının desteklenmesi ve sucul ekosistemlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam etmesi planlanıyor.

Eskişehir’de sağlıkçılar isyanda: Torpilli kesim rahatsızlık yaratıyor
Eskişehir’de sağlıkçılar isyanda: Torpilli kesim rahatsızlık yaratıyor
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi