Eskişehir’de Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek resmi törenler öncesinde trafik tedbirleri açıklandı. Törenlerin güvenli şekilde yapılması ve şehir içi ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi amacıyla belirli güzergâhlarda araç trafiği geçici olarak durdurulacak.
Sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergâhlar belirlenirken, kapatılacak alanlarda park halinde bulunan araçlarla ilgili de gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi.
Hangi yollar kapatılacak?
29 kim 2026 Perşembe günü saat 08.00 ile 12.00 arasında araç trafiğine kapalı olacak güzergâhlar şöyle sıralandı:
- Atatürk Bulvarı: Şehit Yüzbaşı Tuncer Güngör Caddesi/Akarbaşı Kavşağı ile Vali Ali Fuat Güven Caddesi arasındaki bölüm.
- Kayıhan Sokak
- Sarmaşık Sokak
- Çolpan Sokak
Kapatılacak güzergâhlar ile Migros otoparkı içerisinde park halinde bulunan araçlar güvenlik nedeniyle kaldırılacaktır. 28 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 20.00 itibarıyla bu bölgede araç parkına izin verilmeyecek, uyarılara rağmen park edilen araçlar çekici marifetiyle çekilerek muhafaza altına alınacaktır.
Trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amacıyla sürücülerin kullanabileceği alternatif yollar da duyuruldu. İlk güzergâh; Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Porsuk Bulvarı, Ali Fuat Güven Caddesi ve buradan Atatürk Bulvarı’na, Ali Fuat Güven Kavşağı üzerinden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönüne uzanıyor.
İkinci alternatif ise Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı, Şehit Yüzbaşı Tuncer Güngör Caddesi ve Mustafa Kemal Atatürk Caddesi/Cumhuriyet Bulvarı güzergâhından oluşuyor.
Yetkililerin duyurduğu trafik düzenlemesi kapsamında, özellikle tören saatlerinde kent merkezinde seyahat edecek sürücülerin kapalı yolları ve alternatif rotaları dikkate alması önem taşıyor.




