Kışlık satışlarına bu yıl erken başladıklarını aktaran Beysel, şu anda kışlık ürünlerinin satışından memnun olduklarını kaydetti.
“Yüzümüz gülüyor”
Beysel, “Bu kış sezonu geçen yıla göre erken başladı. Geçtiğimiz senelerde küresel ısınma gibi sebeplerden yağışlar geç yaşanıyordu bu da bizim kış sezonumuzun geç başlamasına neden oluyordu. Birkaç yıldır, 15 Ekim’den önce kış sezonu ayakkabı ve kıyafet sektöründe başlamıyordu. Bu sene erken başladı. Şu an hani hazırız, satıyoruz da hızlı bir şekilde. Yağmurların etkisi bizde çok olumlu oluyor. Monttur, bottur özellikle öne çıkan ürünlerimiz. Mont ve bot satışlarımız bu yıl hızlı başladı. sektörde okul sezonundan sonra durgunluk olurdu bu yıl o durgunluk da olmadı. Okul sezonun peşine geldiği için hiç boşluk vermedik. Okul sezonu da yoğun geçti. Ummadığımız bir iş oldu çok şükür. O yüzden yüzümüz gülüyor” dedi.

“Bu satışlar erken başladı”
Yağmur yağmadan vatandaşların kışlık ayakkabı ya da kışlık mont alışverişi yapmadığını hatırlatan Beysel, bu yıl yağmurların erken başlamasından çok memnun olduklarını kaydetti. Beysel, “Çok hızlı başladık diyebilirim. Gerçekten özlemişiz. Çünkü hani iş olacak olmayacak ona bakıyorduk. Birkaç sene önce işte ta aralıklara kadar hiç yağmur yağışı olmamıştı. Onlar hep moralimizi bozan unsurlardı. Hani bir de bu yıl piyasanın sıkıştığı bir yıl malum. Hani onun için bize can suyu oldu. Sezonun erken başlaması başladığı için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
“Çocuk botlarının fiyatı 800 lira”
Kışlık ayakkabı ve botların fiyatların yüzde 40’lık bir artış yaşandığını aktaran Beysel, bot ve mont fiyatları hakkında bilgi verdi. Beysel, “Çocuk botu fiyatları 800 lirayla ila 1200 lira arasında değişiyor. büyük yetişkinde de bin 500 liraya kadar çıkıyor bu ürünler. Kalitesine göre, işte ürüne göre değişiyor. Mont grubu küçük boylardan hani 2-3 yaşından başlayarak diyeyim. Çocuk grubu gene kampanya ürünleri var, 600 lira 700 lira gibi. O ürünleri çok fazla esnafın. Hani bizim avantajımız, stoklu çalışıyoruz ya, hani biz altın gümüşe yatırım yapmıyoruz, işimize yatırım yapıyoruz. Onun için stoklu çalıştığımız için elinde çok mont olan esnafımız var, çocuk montları. Onun için 600 liradan başlatılabiliyor. O da 1500 liraya kadar kalitesine göre, ürünlere göre değişiyor” diye konuştu.





