Eskişehirspor U19, Yomraspor’u 5-0 mağlup ederek finale bir adım daha yaklaştı. Genç Şimşekler şimdi gözünü grup liderliği ve UEFA Gençlik Ligi hayaline çevirdi.
Eskişehirspor U19, U19 Gelişim Ligi Finalleri’ndeki ikinci maçında Yomraspor karşısında adeta şov yaptı. Altınordu Şenes Erzik Sahası’nda oynanan mücadelede rakibini 5-0 mağlup eden Genç Şimşekler, final yolunda önemli avantaj elde etti.
Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Eskişehirspor’da Beytullah Arduç, Ozan İsmail Cörüt, Eray Aydın, Berat Yılmaztürk ve Alp Can Sözer etkili performanslarıyla öne çıktı. Siyah-Kırmızılı ekip, Alp Can Sözer ve Eray Aydın’ın golleri ile rakibin kendi kalesine attığı iki gol sayesinde ilk devreyi 4-0 önde kapattı. İkinci yarıda Utku Yaman’ın golüyle farkı beşe çıkaran temsilcimiz, mücadeleyi farklı galibiyetle tamamladı.
Kale güven veriyor
İlk maçta Bursaspor U19 karşısında kurtardığı 3 penaltıyla takımını sırtlayan kaleci Arda Pehlivan, Yomraspor maçında da penaltı kurtararak yine alkış aldı. Genç file bekçisi başarılı performansıyla takımının en güven veren isimlerinden biri oldu.
Eskişehirspor U19 takımımız yarın saat 15.00’te Manisa FK U19 ile kritik mücadelede karşı karşıya gelecek. Yomraspor’u 4-2, Bursaspor’u ise 2-1 mağlup eden Manisa temsilcisine beraberlik yeterli olacak. Genç Şimşekler ise kazanarak grup liderliği ve final bileti hedefliyor. Temsilcimiz, mücadeleyi kazanamasa bile Gelişim Ligi üçüncülük maçına çıkmayı garantiledi.
Grubu lider tamamlaması halinde Eskişehirspor, 16 Mayıs’ta oynanacak finalde şampiyonluk mücadelesi verecek. Siyah-Kırmızılılar ayrıca sezon sonunda oluşturulan Süper PAF Ligi’nde ilk iki sırayı alan Trabzonspor U19 veya Göztepe U19 ekiplerinden biriyle eşleşme şansı elde edecek.
Türkiye finallerinde başarı gelmesi halinde ise Eskişehirspor’u çok daha büyük bir hedef bekliyor. 31 Mayıs’ta oynanacak Türkiye finalini kazanan takım, ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil etme hakkını elde edecek.





