"6-0'ı biz yapacağız"

"6-0’ı biz yapacağız"
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü dün düzenlediği toplantıyla 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçim için 6 kişilik listeye girebilmek amacıyla aday adayı olan 19 kişi partililere tanıtıldı. Mevcut milletvekilleri...

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü dün düzenlediği toplantıyla 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçim için 6 kişilik listeye girebilmek amacıyla aday adayı olan 19 kişi partililere tanıtıldı.
Mevcut milletvekilleri Cevdet Selvi, Vedat Yücesan ile Mehmet Ali Arıkan'ın da katıldığı toplantıya çok sayıda partili de katıldı. Süder Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Eskişehir'den 23. dönem milletvekilliği için başvuran ve aday tanıtım toplantısına katılan aday adaylarının isimleri şöyle;
Gül Fatma Aydoğdu, Gülten Başol, , Murat Çicek, Saadet Günçavdı, Mukaddes Harmancı, Hasan Hüseyin Karakoç, Azmi Kerman, Sami Kumser, Nafi Makaroç, Murat Sönmez, Muharrem Şenel, Ayhan Türkseven, Ayşegül Ünügür.
Yener Büyükerşen, Süleyman Sahir Eseler ile Hüseyin Karabulut ise toplantıya katılmadılar.
Adayların her biri toplam 3 dakika içinde kendilerini tanıtıcı birer konuşma yaptılar.
Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi, yapılan toplantının Eskişehir siyasi tarihi içinde özel bir önemi olacağını belirterek, "uzun yıllar sonra Eskişehir'in ve ülkenin kaderinin değiştirildiği bu toplantıya katıldığınız için gurur duyacaksınız" dedi.
Kendilerini tanıtan aday adaylarına teşekkür eden Selvi, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla aday adayı olmaya hakkı olduğunu belirterek, "genel merkezimize 2 bini aşkın başvuru var. Kimsenin hiç kimseye neden aday adayı oldukları konusunda kızmaya ya da onları eleştirmeye hakkı yoktur. Aday adayı olmak herkesin en doğal hakkıdır. Her gönülde bir Arslan yatar. Bu bayrağın dalgalandığı her yerde,yasal bir engeli olmadıktan sonra arzu eden herkes aday adayı olmakta özgürdür" dedi. Ülkenin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Selvi konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Partimiz seçim çalışmalarına Mersin'de start verdi. Bu ülkenin selametini düşünenler, bugünkü durumdan sıkıntı duyanlar ve bundan bir an önce kurtulmanın yolunu arayanlar için altında buluşulacak yegane çatı CHP'dir. Partilerde yerler, sıralar, makamlar tesadüfen kazanılmaz. Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini korumak için binlerce insan aday adayı olarak partimize katılıyor.
Ancak bunların yanında kendini pazara çıkaran siyasi partiler ve yine kendilerini pazara çıkaran aday adayları var. Oysa bugün buradaki arkadaşlarımız kendi şahsi çıkarları için değil, ülkenin geleceği için kendilerine görev düştüğünü görerek aday adayı oluyorlar."
"CHP İKTİDARA GELİYOR"
"Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürümektedir, hem de tek başına iktidara yürümektedir. Bugüne kadar hep saklanmış olsa da, artık CHP'nin Türkiye'nin birinci parti olduğunu gizlemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. O oranımız yüzde 30'u çoktan aşmıştır.
Türkiye büyük bir hızla büyük bir karanlığa ve huzursuzluğa doğru gitmektedir. En kötüsü bölünmeye doğru gitmektedir. CHP buna engel olacaktır. Bundan önce bu ülke için her türlü kötülüğe karşı çıkan CHP bundan sonra da karşı çıkacaktır.
CHP iktidarını zor günlerin beklediğini görmemiz gerekiyor, ancak biz buna hazırlıklıyız. Ekonomi önemli ölçüde tahrip edilmiş, dış politika darmadağın olmuş, iç ve dış dengeler tamamen birbirine karışmıştır. Bunları düzeltmek için çok çalışmamız gerekecek. Ancak şu bir gerçektir ki, Türkiye iyi yönetildiği zaman dünyanın en zengin ve en mükemmel ülkelerinden biri olacaktır."
"NEDEN 6-0 OLMASIN..."
"CHP olarak ne zaman bir seçim dönemine girsek, kazanabileceğimiz milletvekili sayısı tahminlerini hep minimumda tutarız. Mesela tulum çıkarmayı hiç düşünmez, hiç söylemeyiz. Hep, '6 taneden 2 tane çıkartırız' diye konuşuruz.
Böyle olunca da, 6 kişilik listenin ilk 3 sırasından sonrakiler çalışmazlar, hatta bazıları aleyhimize çalışırlar. Oysa, Kütahya'da, Sakarya'da, Gümüşhane'de, Adıyaman'da AKP tulum çıkarmayı başarmıştır. Demek ki bu mümkündür. Onlar sonuna kadar direniyor ve kazanıyorlar. Demek ki oluyormuş...
Biz Eskişehir'de geçtiğimiz genel seçimde 3 milletvekili kazandık. Aslına bakarsanız biraz daha sıkı çalışsaydık 5 tane kazanabilirdik. Hatta tulum çıkartabilirdik
Bu seçimde neden 6-0 kazanmayalım? Bunun olmaması için hiçbir neden yok. CHP'liler olarak birbirimize iyi sarılırsak, iyi sahip çıkarsak 6-0 kazanmamamız için hiçbir neden yoktur.
Aman ha adaylarımız listeye giremezlerse ya da alt sıralarda kalırlarsa ne kendilerini ne de çevrelerini hayal kırıklığına uğratmasınlar, var güçleriyle çalışmaya devam etsinler. Eskişehir olarak bir çok alanda Türkiye'ye örnek olmuş bir kentiz, bu seçimde de 6-0 kazanarak bir kez daha tüm ülkeye örnek olacağız. Eskişehir'de oylarımız gerçekten çok yükseldi. Şartlar olgunlaştı ve her şey bizim lehimize."
"YALNIZCA 2 DÖNEM
MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTIM"
Kendisi hakkında yapılan eleştirilere de kısaca değinen Cevdet Selvi, herkesin kendisini uzun yıllar boyunca milletvekilliği yaptığını zannettiğini belirterek, "Eskişehir'den yalnızca iki dönem yaptım. Hatta benim bakanlık yaptığımı zannedenler bile var. Seçilemediğim dönemde de bir gün olsun Eskişehir'e küsmedim. Ama Eskişehir'deki bazı genç gazeteci arkadaşlar beni çok sevdikleri için olsa gerek, bana Eskişehir'de yer vermiyorlar... Sağlık olsun" diyerek sözlerini noktaladı.
"DSP İLE İLGİLİ
SAYI BELLİ DEĞİL"
Daha sonra gazetecilerin DSP ile yapılan işbirliği konusundaki sorularını yanıtlayan Selvi, "bu konuda hem tüm ülkede hem de Eskişehir'de çok çeşitli spekülasyonlar yapılıyor, farkındayım. Ancak bu konuda kesinleşmiş hiçbir şey yok. Sanıyorum 4-5 Haziran'dan önce de belli olmayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.