"984 geçiçi işçi çalıştırılması mümkün değil"

"984 geçiçi işçi çalıştırılması mümkün değil"
Başkan Yardımcısı Saffet Çelen, yerel basında yer alan "Odunpazarı’nda 984 geçici işçi çalışacak" haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Çelen "her ne surette olursa olsun belediyemizde 984 geçici işçinin çalıştırılması...

Başkan Yardımcısı Saffet Çelen, yerel basında yer alan "Odunpazarı'nda 984 geçici işçi çalışacak" haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Çelen "her ne surette olursa olsun belediyemizde 984 geçici işçinin çalıştırılması ve istihdamı mümkün bulunmamaktadır. " dedi.
Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan konu ile ilgili açıklama şöyle:
"Yerel Basınımızda 04.12.2009 tarihinde yer alan haberde Odunpazarı Belediye Meclisinin aldığı karar gereği 2010 yılı içerisinde Odunpazarı Belediyesinde 984 geçici işçinin çalışacağı ifade edilmektedir.
Odunpazarı Belediye Meclisimiz 3 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirdiği meclis toplantısında 2010 mali yılı içerisinde belediyemizde 5620 sayılı kanunun 3. maddesi hükümleri çerçevesinde geçici işçi çalıştırılması ile ilgili karar almıştır.
Bu karar gereği belediyemiz ilgili yasalar çerçevesinde 2010 yılı içerisinde aylık 82 yıllık ise 984 işçinin ihtiyaç duyulduğu takdirde değerlendirilmesine olanak sağlamak için işçi pozisyonu vizesi almıştır.
Alınan bu karar kapsamında kamuoyunda anlaşıldığı gibi 984 kişinin işe alınması söz konusu değildir.
Alınan karar tamamen kamu kurumlarının çalıştırmakla yükümlü olduğu geçici işçi pozisyonunu kapsamakta ve belediyemizin 2010 yılı içerisinde gerekli hallerde ilgili yasalar gereği işçi çalıştırılmasına olanak sağlamak amacıyla alınan işçi pozisyonunu içermektedir.
Bunun dışında her ne surette olursa olsun 984 geçici işçinin çalıştırılması ve istihdamı mümkün bulunmamaktadır.
Konu ile ilgili bilgileri saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.