"Açığa alınan DDY çalışanlarının arkasındayız"

“Açığa alınan DDY çalışanlarının arkasındayız"
Kamu çalışanlarının 25 Kasım 2009 tarihinde yaptıkları tek günlük grevin ardından TCDD Genel Müdürlüğü tarafından açığa alınan 16 kamu emekçisi için KESK VE Kamu Sen’den destek açıklaması geldi. BTS Şube Başkanı...

Kamu çalışanlarının 25 Kasım 2009 tarihinde yaptıkları tek günlük grevin ardından TCDD Genel Müdürlüğü tarafından açığa alınan 16 kamu emekçisi için KESK VE Kamu Sen'den destek açıklaması geldi. BTS Şube Başkanı Rıdvan Bozan tarafından yapılan açıklamada "bu haksız uygulamanın bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz" denildi. Kamu-Sen İl temsilcisi Şükrü Erkoca ise, "yaşanacak tüm sıkıntıdan TCDD yönetimi sorumludur" dedi.
KESK binasında yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"25 Kasım'daki grevi kırmak için makinist brövesi olmayan personeli lokomotiflerde görevlendirerek yolcuların hayatını da tehlikeye atmak dahil olmak üzere her türlü yönteme başvuran TCDD yönetimi, grev kırıcılıktan sonuç alamayınca onurlu bir şekilde ekmeğinin kavgasını veren aralarında şube başkanlarımızın, şube yöneticilerimizin, temsilci ve üyelerimizin bulunduğu 16 arkadaşımızı 7 Aralık 2009 tarihinde hukuksuz bir şekilde görevden uzaklaştırarak demiryolcular nezdinde 2 milyon kamu emekçisine gözdağı vermeyi amaçlamıştır. Eskişehir'de ise Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Dursun Gözen arkadaşımız açığa alınarak hukuk ayaklar altına alınmıştır.
25 Kasım'da yaptığımız grev yasal olup, Türkiye'nin altına imza koyduğu Uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan grev haklarımızı teyit eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kararları olmasına karşın TCDD yönetimi keyfi olarak arkadaşlarımızı görevlerinden uzaklaştırmıştır.
Hukuksuz olarak açığa alınan bu arkadaşlarımızın görevlerine iade edilmemeleri durumunda 15 Kasım gece yarısı saat 24.00'dan itibaren trenler yine çalıştırılmayacaktır.
TCDD yönetimini son kez grevden 12 gün sonra görevden uzaklaştırdığı arkadaşlarımızı tekrar görevlerine iade ederek yaptığı hukuksuzluğu ortadan kaldırmaya davet ediyoruz."
KAMU-SEN "YAŞANACAK SIKINTININ SORUMLUSU TCDD YÖNETİMİDİR"
Kamu-Sen İl Temsilcisi Şükrü Erkoca da, 15 Kasım gece yarısından itibaren Eskişehir'den hareket eden tüm trenleri durduracaklarını bildirdi.
Erkoca, 25 Kasım'da bir günlük iş bırakma eyleminin ardından 20 gün geçmesine rağmen hükümet tarafından Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in isteklerinin çözülmesi hususunda herhangi bir iyi niyet göremediklerini söyledi.
Ulaşım sektöründe çalışanları temsil eden Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı sendikaların şube başkanlarından 16'sının TCDD Genel Müdürlüğü talimatı ile açığa alındığını hatırlatan Erkoca, "Bu zamana kadar görevden el çektirilen arkadaşlarımız için bir gelişme olmamıştır. Bu sebeple kanun tanımaz tavır içine giren idarecilere dur demek için gece 24.00'ten itibaren Eskişehir'den hareket eden tüm trenleri üretimden gelen gücümüzü kullanarak tekrar durduracağız" diye konuştu.
TCDD Genel Müdürüne de seslenen Erkoca, "Açığa alınan 16 arkadaşımızı görevlerine iade edin. Etmediğiniz takdirde tüm olacaklardan ve olumsuzluklardan siz sorumlu olacaksınız" dedi.
Erkoca, tüm vatandaşlardan da bundan önceki eylemlerde olduğu gibi kamu çalışanlarının mücadelesinde de destek vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.