Eskişehir ADD Başkanı Taşar'dan 23 Nisan açıklaması

Eskişehir ADD Başkanı Taşar'dan 23 Nisan açıklaması
ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, TBMM’nin 104. Yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda basın açıklaması yaptı.

TBMM'nin açılışının 104. yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yeni koşullar ve taze umutlarla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Taşar, "31 Mart 2024 Yerel Seçim sonuçları, son yıllarda büyük yaralar alıp nefessiz kalan demokrasimize ve laik cumhuriyetimize can soluğu olmuş, neredeyse yok edilen hukuk devletimizin, katledilen laik bilimsel eğitim sistemimizin, krizden krize sürüklenen ekonomimizin, derde deva olmaktan çıkarılan sağlık sistemimizin, tarumar edilen demografik yapımızın, kısacası devletimizin; kuruluş ayarlarına dönmesi, üniter ulus devlet yapısının onarılması ve yeniden laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olması yolunda ulusumuzu umutlandırmıştır" diye konuştu.

“PARAMIZI PUL, YURTTAŞIMIZI KUL EDEN POLİTİKALAR TERK EDİLMELİ”

Türkiye Cumhuriyeti'nin yıllardır aksayan yanlarını onarmak için bir program hazırladıklarını ifade eden Taşar, şunları söyledi:

"Bu umudun iktidara talip siyasi kadrolar tarafından heba edilmemesi, güçlendirilerek genel seçim sandıklarına yansımasının sağlanması için ciddi bir onarım programı hazırlanıp kamuoyuna sunulması ve genel seçimlere kadar etraflıca anlatılarak seçmenin ikna edilmesi yaşamsal önemdedir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu onarım programının içermesi gerektiğini düşündüğümüz temel esasları ilgililerin dikkatine sunmayı ve milletimizle paylaşmayı varlık nedenimizin gereği sayıyoruz. Bu program; Türkiye’nin TBMM’den yönetileceğini, üniter ulus devletimizin vazgeçilmez olduğunu, emperyalizmin mikro milliyetçilik ve mezhepçilik tuzaklarına düşülmeyeceğini, federasyon özlemlerine güç veren arayışlara itibar edilmeyeceğini, ‘paramızı pul, yurttaşımızı kul’ eden Neoliberal ekonomi politikalarının terk edileceğini, bölgemizi kana bulayan ve 21. yüzyılın Sevr’i olan BOP’a geçit verilmeyeceğini, çalışma yaşamından banka ve sigorta sistemine, turizmden spora, emekli ve yaşlılarımızdan engelli yurttaşlarımıza her alanda uygulanacak akılcı politikalarla insanlarımızın huzur ve güven içinde yaşayacakları bir ülke yaratma çabasının aralıksız sürdürüleceğini, kısacası dünyanın en bereketli topraklarında, dünyanın en özverili, en çalışkan, en vatansever halkını açlığa mahkûm eden bu düzenin değiştirileceğini mutlaka belirtmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.