"Akli dengem yerinde değil!"

“Akli dengem yerinde değil!”
 Bir çocuk annesi Öznur Sazlar, boşanma aşamasında olduğu eşi  H.S., tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında, 15 yerinden bıçaklanarak yaralanmıştı. Olayın davasına dün devam edilirken, dava çıkışında ise duruşma sürecine...

 


Bir çocuk annesi öznur Sazlar, boşanma aşamasında olduğu eşi  H.S., tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında, 15 yerinden bıçaklanarak yaralanmıştı. Olayın davasına dün devam edilirken, dava çıkışında ise duruşma sürecine ilişkin açıklama yapılarak kadına yöneylik şiddete tepki gösterildi.


 


 Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, gözaltına alınan Harun Sazlar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sazlar hakkında 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı. 3 Eylül'de görülen davanın ilk duruşmasında, sanık H.S., haftada 2 gün kolluk birimlerine imza vermesi şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen itirazın ardından H.S., hakkında yeniden 'tutuklama kararı' çıkarıldı. İstanbul’da yakalanan H.S., tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.


DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ


Eskişehir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, H.S., ve eşi öznur Sazlar hakkındaki ‘tehdit ve kasten yaralama’ nedeniyle açılan 2 ayrı dosyayı birleştirdi. Davanın dün görülen duruşmasına tutuklu sanık H. S., İstanbul Bakırköy Metris Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanarak katıldı. Duruşmada öznur Sazlar’ın yanı sıra avukatları, Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri yer aldı. 


AKIL SAĞLIĞIM ARAŞTIRILSIN


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer’in de izleyici olarak katıldığı davada Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bulunduğu cezaevinden ifade veren sanık H.S. “Olay anlık yaşandı. Ne yaptığımın farkında değildim. Bu olaylar yaşanmadan önce psikiyatri tedavisi görmüştüm. ‘Akıl sağlığım yerinde değil’ şeklinde mahkemenize dilekçe gönderdim. Akli dengemin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istiyorum. Onu öldürmek gibi bir amacım yoktu. Şiddetli bir saldırıda bulunmadım. Yaptığım olayı cezaevinde yeni yeni hatırlıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Duruşma çıkışı Milletvekili çakırözer ile Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyon üyeleri tarafından yapılan açıklamada dava süreci değerlendirildi.


Milletvekili Utku çakırözer, Kadına yönelik her türlü şiddet olayına karşı olduklarını ifade ederek, açılan davalarında takip edeceklerini söyledi.


17 OCAK’A ERTELENDİ


Sazlar’a ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun henüz gelmediğini belirterek, ‘görevsizlik’ kararının daha sonra değerlendirileceğini açıkladı. Mahkeme başkanı, sanık H.S.’nin adli tıp kurumuna sevki ile Kadın Hakları Komisyonu üyelerinin davaya müdahil olmaları konusundaki taleplerini ret ederek duruşmayı 17 Ocak tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.