Akmen "Listeler tepeden inme olmasın"

Akmen “Listeler tepeden inme olmasın”
SDD Şube Başkanı Sevgi Akmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:“22 Temmuz tarihinde yapılacak erken genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday adayı başvuruları tamamlanma aşamasına...

SDD Şube Başkanı Sevgi Akmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
"22 Temmuz tarihinde yapılacak erken genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday adayı başvuruları tamamlanma aşamasına geldi. Türkiye'yi yönetecek milletvekillerinin aday listeleri ne yazık ki yine, partilerin genel merkezlerinde birkaç kişi tarafından hazırlanacakmış gibi görünüyor.
Bu süreçte daha önceki seçimlerde yapılan hataların tekrar edilmemesini,aday listeleri hazırlanırken belirtilen konuların dikkate alınmasını talep ediyoruz.
Listelerde, partide örgüt emekçiliği yapmış, kenti tanıyan, projeleri olan,laik, demokrat ve Atatürkçü çizgiden hiç sapmamış, toplumsal mücadelelere öncülük yapmış, siyasette değişim ve yenilenmenin ufkunu temsil eden, kentin tanıdığı ve desteklediği kişilere yer verilmelidir.
Ayrıca aday listelerinde kadınların ve gençlerin yeterince temsil edilmesini,parti yönetimlerinin bu konuda verdikleri sözün arkasında olmalarını bekliyoruz.
Seçmen,sivil toplum örgütleri ve partilerin yerel örgütlerini dinlemeden, genel merkezlerde kişisel ilişkilerin, dostlukların, yakınlıkların hakim olduğu "tepeden inmeci" bir anlayışla hazırlanan aday listelerine halkımız gereken tepkiyi verecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.