Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline yürüdüler

Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline yürüdüler
Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Aralık İnsan Hakları günü dolayısıyla Ali İsmail Korkmaz Heykeli’ne yürüdü.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek Ali İsmail Korkmaz Heykeli’ne yürüdü. Burada gerçekleştirilen bazın açıklamasının mesajı; ‘hakların kullanılması değil; hakların kullanılmasının engellenmesi suçtur’ oldu.

“İHALLER DEVAM EDİYOR”

İnsan hakları alanında yaşanan gelişmelere rağmen dünya ölçeğinde ve ülkemizde yüksek düzeyde hak ihlallerinin devam ettiğini ifade eden Platform adına konuşan Ayşegül Yüksel, “Ne acıdır ki taraf devletler yaşam hakkı başta olmak üzere insan hak ve özgürlüklerini bilinçli olarak ortadan kaldırmaya çalışıyor” diye konuştu.

“Ülkemizde insan hakları ihlalleri o kadar yoğun yaşanmaktadır ki artık sayılar, karşılaştırmalar, istatistikler anlamını yitirmiştir” diyen Yüksel, “İnsan hakları faili kurum, makam ve kişiler son derece pervasız davranabiliyorlar. Failler içinde yaşadığımız rejimden, siyaset anlayışından, etkin yargılamaların yapılmayışından cesaret alıyorlar. Binlerce insan, farklı platformlarda düşüncelerini paylaştığı için terörist ilan edilmiş; terör propagandası veya hakaret suçlamasıyla hapis cezalarına çarptırılmıştır. Adliyeler adalet dağıtmak yerine, adil yargılama yapmadan ceza dağıtan mekânlar haline gelmiştir” örneklerinden bir kaçıyla yapılan ihlalleri sıraladı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü 2022 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre Türkiye son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer alarak 180 ülke arasında 101. sıraya düştüğünü söyleyen Yüksel, “Tek adam rejiminden kaynaklı ekonomik terör vatandaşları canından bezdirmiştir. Yaşanan yüksek enflasyon ve pahalılığa karşın siyasi irade gerçekleri görmek istemiyor” örneğini vererek yoksulluk ve açlık sınırına da dikkat çekti.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER KORKU SALMAYA DEVAM EDİYOR”

“Ülkeyi yönetenler uygulamaları ve sözleriyle insan haklarına ve insan hakları savunucularına meydan okumaya; korku salmaya devam etmektedir” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Yüksel, “Toplum bilerek ve isteyerek bölünmeye, kutuplaştırılmaya çalışılmaktadır. Toplumsal muhalefet dinamiklerine karşı yok etme, bastırma, cezalandırma politikaları en sert şekilde uygulanmaktadır” dedi.

“HAKLARIN ENGELLENMESİ SUÇTUR”

Yüksel, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “İnsan hakları Türkiye görünümü, Eskişehir özelinde de geçerlidir. Bizler haklarımızı kullanmakta ısrarcı olacağız. Herkesin farklı ama eşit olduğunu bilerek herkes için insan hakları demeye devam edeceğiz! Biliyoruz ki; hakların kullanılması değil; hakların kullanılmasının engellenmesi suçtur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum