"Alışveriş merkezleri AB normlarına uygun değil"

“Alışveriş merkezleri AB normlarına uygun değil”
Eskişehir’de kurulan büyük alışveriş merkezleriyle ilgili olarak sürekli eleştiri yapan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen, gelişen ve değişen dünya koşulları içinde bu tiup alışveriş merkezlerine karşı çıkmanın...

Eskişehir'de kurulan büyük alışveriş merkezleriyle ilgili olarak sürekli eleştiri yapan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen, gelişen ve değişen dünya koşulları içinde bu tiup alışveriş merkezlerine karşı çıkmanın anlamsızlığının kendilerinin de farkında olduğunu belirtirken, "ancak biz madalyonun diğer tarafındaki küçük esnafın da çıkarlarının korunmasını istiyoruz" dedi.
Bu tip büyük merkezlerin hem insanları gereğinden fazla çalıştırdığını iddia eden Birsen, "hem çalışanlar hem de Eskişehir sömürülüyor. Eskişehirlinin parası şehir dışına değil, yurt dışına gidiyor. Biz gelişmelerin karşısında durmaktan yana değiliz, ama bu değişim de dengeli bir şekilde yürütülmeli. Yoksa bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmanın hiçbir anlamı olmayacaktır" şeklinde konuştu. Ekrem Birsen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Küresel koşulları dikkate aldığımız kadar kendi içimizdeki koşulları da göz önüne almalıyız. Aksi taktirde sosyal patlamaların yaşanılması kaçınılmaz hale gelebilir. Dengeli büyümek gerekir.
Bu tür alışveriş merkezlerini Avrupa'ya yaptığımız gezide daha yakından görme imkanımız oldu. Örneğin Almanya'da bu marketler Cumartesi günü öğlen saat 13.00'da kapanıyor. Pazar günü de kapalı kalıyor. Böylelikle küçük esnafın iş yapmasına olanak yaratılıyor.
Oysa bizim ülkemizde sabah 10.00'dan gece 22.00'a kadar açık, hem de haftanın her günü. Üstelik çalışan insanlar da haksızlığa uğruyor. Bizim ülkemizdeki alışveriş merkezleri hiçbir şekilde Avrupa Birliği standartlarında değiller. Ucuz mal satmalarına gelince, ucuzluğu eğer sattığınızın malın kalitesinden fedakarlık yaparak sağlarsanız bunun yararı değil zararı olur. Özellikle gıda maddelerinde ucuz mal vermek için bu tür uygulamalara gitmenin insan sağlığı açısından da sakıncalar yaratabileceği ortadadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.