Aynı haklar ikinci öğretim ve lisans öğrencilerine de tanınsın

Aynı haklar ikinci öğretim ve lisans öğrencilerine de tanınsın
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Bakanlar Kurulunda alınan karar doğrultusunda üniversitelerin birinci öğretimi ve açık öğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerden harç parası alınmayacağı konularını hatırlatarak,...

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Bakanlar Kurulunda alınan karar doğrultusunda üniversitelerin birinci öğretimi ve açık öğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerden harç parası alınmayacağı konularını hatırlatarak, " Bunu geç kalınmış bir karar olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Destekliyoruz Erkoca, yaptığı açıklamada, kayıtlar sırasında öğrencilerin herhangi bir harç bedeli ödememelerini Türk Eğitim-Sen olarak desteklediklerini belirterek, " İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizden de harç parası alınmamalı. Onlarda bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyor. Aileleri harç parası ödeyemediği için çocuklarını belki üniversiteye gönderemiyorlar. Aynı şekilde yüksek lisans öğrencilerimizden de katkı payları alınmamalı. Yapılan uygulama herkesi kapsamalı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.