Başhekim’den ESOGÜ’yü kim yönetiyor tartışmalarına yanıt

Başhekim’den ESOGÜ’yü kim yönetiyor tartışmalarına yanıt
Gazetemiz tarafından gündeme getirilen, “ESOGÜ Hastanesi’ni kim yönetiyor” haberimizin kentte büyük yankı uyandırmasının ardından, ESOGÜ Tıp Fakültesi BaşHekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, tartışmalara yanıt verdi.

“Öncelikle bana cevap hakkı verdiğiniz için kurumum ve kendim adına teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan Haluk Hüseyin Gürsoy,

“2009 yılından beri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademisyen olarak hizmet vermekteyim. Başhekim olarak 1 yılımı tamamlamak üzereyim. Gerek 4 yıllık başhekimlik yardımcılığım, gerekse eğitim öğretim ve akademik geçmişimle, liyakata uygun olarak hastanemizi temsil ettiğime inanıyorum. Bir yılda neler yaptığımızın hiç konuşulmaması üzücü. Bölgenin en eski ve en donanımlı hastanesiyiz. Elbette çok sorunumuz var” diye konuştu.

“ BİR YILDA NELER YAPILDI?”

Bir yıl içerisinde yapılan hizmetlerden de bahseden Gürsoy,

“ Global bütçemiz rektörlüğün desteğiyle ve başhekimliğin katkılarıyla yüzde yüzün üzerinde artmıştır. Bu artış ülkemizdeki diğer kurumlara göre belirgin olarak daha fazla olmuştur. Bu da çalışanlarımıza kurallar dahilinde yansıtılmıştır. 20 yıl sonra üniversitemize yeni MR ve petCT cihazları alınmıştır. Bu iki cihaz çok yüksek bütçeler isteyen ve hasta hizmetinde çok önemli yeri olan iki cihazdır. Randevu sıkışıklığına önemli katkılar sağlayacaktır. Mutfak revizyonu 6 aydır devam etmektedir. Eskişehir’in günlük en fazla yemek çıkan mutfağıyız. Yani işimiz zor. Ama ona rağmen önemli iyileştirmeler olmuştur. Devam eden yoğun bakım revizyonları ve bazı polikliniklerde iyileştirmeler dikkatle takip edilmektedir. Sorunlarımızın büyük çoğunluğu, bazı branşlarda hekim (acil başta olmak üzere) ve yardımcı sağlık personeli azlığıdır. Bu açığı yazılı olarak talep ettik. Devletimizden kadro talebimizin dikkate alınmasını bekliyoruz. Son dönemde sizin de dile getirdiğiniz sendika mı hastaneyi yönetiyor sorusu ve son yaptığımız sağlık hizmetleri müdürlüğündeki değişiklik çok doğru analiz edilmeli. Yazılanlar çok yanlış ve üzücü” şeklinde konuştu.

“TÜM ÇALIŞANLARIMA EŞİT MESAFEDEYİM”

Yöneticilerin neden Sağlık Sen tarafından atandığına yönelik eleştirileri de yanıtlayan Gürsoy, “Sağlık sen şu an için hastanemizde yetkili sendikadır. Hastane içerisinde sağlık sen üyesi oranı yüzde doksana yakındır. Yani siz herhangi bir müdür veya müdür yardımcısı görevlendirdiğinizde matematiksel olarak bu sendikadan birini görevlendirmiş olma ihtimaliniz çok yüksek olacaktır. Ben tüm çalışanlarıma eşit mesafede duran bir yöneticiyim. Sağlık sen veya herhangi bir yetkili sendika belli oranda yönetimle diyalog halinde olmak isteyecektir. Bu doğaldır” ifadelerini kullandı.

“ZEYNEP AKGÖZLÜ BU GÖREVİ HAK ETTİ”

“Son yaptığımız değişiklik sanki sendika tarafından yapılmış gibi yerel basın tarafından yorumlandı” diyen Gürsoy, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu yorumun sebebi de, atandığı gün toplu olarak verilen fotoğraf ve sendikanın tebrik mesajıydı. Evet Zeynep Akgözlü de sağlık sen sendikasına üye. Ancak tüm hastane Zeynep hanımın sendika üyeliğinden dolayı görevlendirilmediğini çok iyi biliyor. Zeynep hanım 10 yılı aşkın süredir, göz hastalıkları ana bilim dalında servis sorumluluğu yapmıştır. Daha önce müdür yardımcılığı deneyimi vardır. Tüm hastanede çalışkanlığı, özverisi ile ön planda olmuş bu görevi hak eden bir hemşiredir. Bu görevlendirme benim önerimle rektörlük tarafından onaylanmıştır. Bu atamayı sendika yaptı demek komiktir. Bu görevlendirme bir göz hocası olarak güvendiğim, tanıdığım bir hemşire olduğu için ağırlıklı olarak benim önerimle gerçekleşmiştir. Bu durum zaten hastane içerisinde çok net bilinen bir gerçektir. Sendika her üyesini tebrik edebilir. Bu sendika hastaneyi yönetiyor anlamına gelmez. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum