"Benden yapabileceğim hizmetleri isteyin"

“Benden yapabileceğim hizmetleri isteyin”
1958 yılında hizmete açılan ve şehir içinde kalan 15 kilometrelik bölümünün zemin yalıtımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapıldı. Sulama kanallarının hizmete alınması ve su verilmesi nedeniyle Sulama Birliği...

1958 yılında hizmete açılan ve şehir içinde kalan 15 kilometrelik bölümünün zemin yalıtımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapıldı.
Sulama kanallarının hizmete alınması ve su verilmesi nedeniyle Sulama Birliği tarafından yapılan açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kanalların temiz tutulması gerektiği konusunda çeşitli uyarılarda bulunarak, "kanallara vatandaşın sahip çıkması gerekiyor" dedi.
Sulama kanallarının yeniden düzenlenmeleri ile ilgili çalışmaların Büyükşehir'in görevi olmadığı halde, şehri daha modern bir hale getirmek için kendilerinin yaptığını anlatan Büyükerşen, "ürettikleri ürünlerle bizi besleyen, doyuran çiftçilerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hem çiftçilerimizi desteklemek için hem de şehir içinden geçen sulama kanallarının yarattığı görüntü kirliliğinin önüne geçmek için bu çalışmayı yaptık" dedi.
Sonbaharda sulama kanalının iki tarafının da ağaçlandırılacağını ve tehlikeli bölümlerine korkuluk yapılacağını anlatan Büyükerşen, önceki kanalın içinde otomobil lastiği, yatak yorgan, tuvalet taşı gibi bir çok şeyin çıktığını söylerken, "buraların hem sağlık açısından hem de görüntü açısından düzenlenmeleri gerekiyordu. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak görevimiz olmadığı halde yaptık" diyerek sözlerini noktaladı.
Daha sonra mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Büyükerşen özellikle bayanların ilgi odağı oldu. Yunuskent ile Devlet Hastanesi arasına tramvay durağı isteyen mahalleliye, "tramvay elektronik bir sistemle çalışıyor. Tüm durak yerleri önceden belirlendi. Şu aşamada buraya durak koymak mümkün değil. Ancak 40 adet yeni otobüs siparişi verdik. Onlar da gelince sıkıntı olan hatlara vereceğiz" dedi.
Vatandaşların lunaparkın kaldırılarak yerine park yapılmasını istemesi üzerine de Büyükerşen, "burayı kamulaştırmamız gerekiyor. Ancak belediye talip olunca fiyat anında 3'e 4'e katlanıyor ve uzun bir mahkeme süreci başlıyor" dedi.
Büyükerşen, söz konusu arsanın büyüklüğünün 30 dönümden az olması nedeniyle bu alana park yapma görevinin Odunpazarı Belediyesi'nde olduğunu ve kamulaştırmanın da onların görevi olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.