"Beni odaya kilitleyip aday olmamı engellediler"

"Beni odaya kilitleyip aday olmamı engellediler"
Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan AK Parti il kongresinde yönetime aday olan ancak seçimlere katılamayan Ayten Kızılsu, Cumhuriyet Savcılığına dün suç duyurusunda bulundu. Genel seçimlerde altıncı sıradan Milletvekiil adayı...

Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan AK Parti il kongresinde yönetime aday olan ancak seçimlere katılamayan Ayten Kızılsu, Cumhuriyet Savcılığına dün suç duyurusunda bulundu. Genel seçimlerde altıncı sıradan Milletvekiil adayı olduğunu hatırlatan il başkan adayı Kızılsu," Kongre günü protokoldeydik. Başbakanımızla görüştüm. Hayırlı olsun dileğinde bulundu. Verilen son on dakikalık sürenin ardından rakip aday Süleyman Reyhan'ın talimatı üzerine protokol kapısı kilitlendi. Bu süre içerisinde ekibimle içeriye giremedim. Statda kilitli kaldım.
Milletvekili Salih Koca'dan yardım istedim. O da bana el kol hareketleri yaparak aday olmanı istemiyorum, diyerek Anayasadaki seçilme hakkımı engelleme girişiminde bulundu" dedi.
Kongrede başına gelenleri tek tek anlatan İl başkan adayı Ayten Kızılsu, "Divan kuruluna evrak ve listemi oluşturmak için alt kapıya ulaştığımda kapı kilitlenmişti. Stadın dış kapılarını deneyerek listemi divana kan ter içinde yetiştirdim. Divan başkanına sundum. Sorumlu başkan tarafından listem kabul edildi. Ama divanda görevli il genel meclis başkanı Ahmet Yapıcı da bir dakika geçti diyerek başvurumun kabul edilmesini engelledi. Listem bir dakika geçti diyerek kabul edilmedi. Bu yapılanlar hürriyet ve demokrasiye karşı yapılmıştır. Kişilere, Anayasamızda tanınan temel hak ve hürriyetlerim ihlal edildi. Demokrasilerde seçme ve seçilme hakkı, Anayasal bir haktır" diye konuştu.
Kızılsu, suç duyurusunu Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.