"Beraber yaşamaya mecburuz"

“Beraber yaşamaya mecburuz”
Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı İrfan Çetinkaya, Alevi-Sünni ayrımına karşı olduklarını belirterek, "Biz beraber olmaya, beraber yaşamaya mecburuz." dedi. Çetinkaya, "Hepimiz Müslümanız, Allahımız,...

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı İrfan Çetinkaya, Alevi-Sünni ayrımına karşı olduklarını belirterek, "Biz beraber olmaya, beraber yaşamaya mecburuz." dedi. Çetinkaya, "Hepimiz Müslümanız, Allahımız, Peygamberimiz, Kuranımız bir. Bu değerlere inanmayan hiç kimse ben aleviyim demesin. Allah, Muhammed sevgisi olmayan Alevi olamaz." diye konuştu.
Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) ve Kimse Yok Mu tarafından "Kalmasın el uzatmadığın mahzun bir gönül" adlı program düzenlendi. Programda, kurban bayramında doğu ve güneydoğu illeri ile yurt dışına giderek, kestikleri kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere bizzat dağıtan iş adamları duygularını katılımcılarla paylaştı. Programda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı İrfan Çetinkaya'nın söyledikleri, gönül köprülerinin ehemmiyetini ortaya koyar nitelikteydi:
"Bu yaptığınız hizmetlerin bizim hedeflerimizle birebir örtüştüğünü görüyorum. Düşüncelerimizin, gayemizin aynı olduğunu bir kere daha anladım. Sevgiye, barışa olan ihtiyacımızı, ikiliğe, ırkçılığa, mezhepçiliğe karşı duruşumuzun ortak olduğu aşikâr. Hepimiz Müslümansız, Allah'ımız, Peygamberimiz, Kur'anımız bir. Bu değerlere inanmayan hiç kimse ben aleviyim demesin. Allah, Muhammed sevgisi olmayan Alevi olamaz. Biz beraber olmaya, beraber yaşamaya mecburuz. Biz vakıf olarak öğrencilere burs veriyoruz. Ama bunu yaparken, hiçbir zaman sen Alevi misin, Sünni misin? diye ayrım yapmıyoruz. Bundan sonrada gözetmeyiz ve gözetmeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.