"Bu hizmet 'Bu adam ne yaptı?' diyenlere en güzel cevaptır"

"Bu hizmet 'Bu adam ne yaptı?' diyenlere en güzel cevaptır"
 Muhabir
Eskişehir Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi bugün açıldı. Açılışta konuşan Başkan Kurt, "Bu hizmet; Bu adam ne yaptı? diyenlere en güzel cevaptır" dedi.

Açılışa; Yaşlı Bakım Merkezi’ne adını veren Lütfü yüksel ve ailesi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çok sayıda partili ve davetli katılım sağladı.

“Sizlerin ilgisi bu işin ne kadar güzel bir iş olduğunu gösteriyor”

Açılış konuşmasını yapan ve Yaşlı Bakım Merkezi’ne adını veren Lütfü Yüksel, “Ben Anadolu’dan bu topraklarda doğmuş bir köy çocuğuyum. Doğduğum sene bile belli değil ama ailemin beni böyle okutması, eğitimli yapmasından aileme hürmet ve minnet duyuyorum. Bir gün ofisimde çalışırken telefon aldım. Hemşerim telefon etti ve bir projeden bahsetti. Benim de hep yapmak istediğim bir şeyi bildiği için böyle bir fırsatı değerlendirmeye davet etti. Sonra Belediye Başkanım Kazım Kurt’la görüşmemiz oldu. Ben inceledim ve bu işe soyundum. Bu işi istiyordum. Bütün işlerim durmuştu, tabiri caizse yolun sonu görünüyordu. Onun için böyle bir şeyi yapmaya teşebbüs ettik. Bir inşaat mühendisi olarak söylüyorum, projeyi Kasım’da devraldık ve bir sene olmadan, çok kısa bir zamanda bitirdik. Sizlerin bu ilgisi yaptığımız bu işin ne kadar güzel bir iş olduğunu gösteriyor” dedi.

“Biz özelleştirmelerin peşkeşe dönüştürülmesine karşıyız”

Açılışta konşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Belediyesi sosyal demokrat bir anlayışla yönetiliyor. Biz özelleştirmelerin peşkeşe dönüştürülmesine karşıyız. Yoksa özel sektörle bir derdimiz yok. Birlikte üreteceğiz. Kamu yatırımları da önemlidir. Bugün gördüğünüz bu yatırım, özel sektörle kamunun iş birliği içinde gerçekleşen bir Seyitgazili hemşeri dayanışmasıdır. Çok ciddi bir külfetin altına girerek bize destek olan Lütfü abimiz ve eşine teşekkür ederiz. Burası devletin ihmal ettiği, belki de unuttuğu yaşlılarımızın sıkıntılı dönemlerinde belediyesinin kendisine sahip çıkacağı bir yerdir. Elbette bunun da bir karşılığı olacaktır ama bu sosyal belediyecilik anlayışı içinde herkesin kesesine uygun bir biçimde hareket edebileceği, barınabileceği bir alan olacaktır. Temel hedefimiz şudur; devlet doğumdan ölüme kadar bütün vatandaşlarının tüm sorunlarını çözmelidir. Çözme konusunda adımlar atmalıdır. Bu devlet olmanın sorumluluğudur.”

“Yaşlandığımız zaman devletimize, belediyemize güvenmek zorundayız”

Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Eskişehir’de bütün şehri dikkate aldığımız zaman, 55 yaş üstü hemşerimizin sayısı 125 bin. Odunpazarı’nda bunun yüzde 60 civarında bir miktarı yaşıyor. Şu anda biz sadece 150’sine hizmet edebileceğiz ama bu hizmetle bir dikkat çekmek istiyoruz. Bu iş önemlidir. Yaşlandığımız zaman devletimize, belediyemize güvenmek zorundayız.”

“Şu hizmet; ‘Bu adam da ne yaptı?’ diyenlere vereceğimiz en güzel cevap”

Bugüne kadar yaptıkları projelerden söz eden Kurt, “Odunpazarı’nın son açılısından önce 17 değişik mahallelerde halk merkezi inşaatımızı bitirdik. Faaliyetlerimizi yürütüyor. Bu yıl merkezlerimizde 7 bin 500 kursiyerimiz eğitim gördü. Kreş yapımı hizmetleriyle 15’inci kreşimizi açtık ve orada da şu anda bin çocuğumuz eğitim görüyor. Başka projelerimiz de devam ediyor. Yıl sonuna kadar tamamlayıp devletin eksiğini kapamaya çalışacağız. Serbest piyasada bir kreşin ücretinin ne kadar olduğunu araştırırsanız, Odunpazarı Belediyesi olarak halkımızın vatandaşımızın cebine ne kadar katkımız olduğunu anlayacaksınız. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmaya çalışıyoruz ama şu gördüğünüz hizmet, herhalde ‘Bu adam da ne yaptı?’ diyenlere vereceğimiz en güzel cevaptır. Bu Odunpazarı Belediyesi’nin her türlü sıkıntıya rağmen, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığının tasarruf belgesinde ‘şu işi yapma, bu işi yapma’ diye, sanki muhalefet belediyelerini kelepçeleyen mantığına rağmen biz bu işleri yaptık. Bize yarım eden, destek bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Pek çoğunda belediye bütçesinden harcamadan bu işleri gerçekleştirme imkanı verdiler” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de umut bitmez”

Kurt, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Elbette Türkiye’nin sıkıntıları var; Türkiye iyi yönelemiyor, Türkiye kötü bir ekonomiye sahip ama Türkiye’de umut bitmez. Umut bittiği anda Mustafa Kemal Atatürk bize der ki; 100 yıl önce kazma kürekle yedi düvele karşı savaşan bir toplumun torunlarıyız. Umut bitmez. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti bitmez. Bunu bitirmeye çalışanlara biz mutlaka tavır koyarız, mutlaka direnç gösteririz. Hiç kimse bugün ki seçim sonuçlarına bakıp umutsuzluğa kapılmasın. Umut hangi dağın arkasında olursa olsun biz onu yakalarız. Elbette bundan sonraki dönemde Türkiye, Eskişehir, Odunpazarı için her şey çok güzel olacak.”

“Eskişehir için bu bir başlangıç”

Açılışta konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi:

“Bugün burada örnek bir eserin açılışına şahit oluyoruz. Bu bina Eskişehir’deki müteahhit ve mimar arkadaşlara gösterilebilecek örnek bir yapı olduğunun altını çizmeliyim. Eskişehir’e ve Odunpazarı’na yakışır bir yapı olmuş. Bu yapıyla Lütfü ve ailesi cennetteki yerlerini hazırlamışlardır. Yüksel ailesi gibi ‘biz de varız’ diyen hemşerilerimizle biz başkanlık sürecimizde pek karşılaşmadık.

Eskişehir’de çok mimarımız var, kazançları ülke açısından kazançları açısından takdire değer kişilerimiz var ama nedense hepsi belediyelerden beklerler. Sayın yüksel ailesi gibi bir katkıda bulunma, böyle yerler yapmalarını hep ümit ettik, bekledik de. Eskişehir açısından, bu bir başlangıçtır. Geriye tek bir şey kalıyor; Odunpazarı’nın burayı modern bir şekilde işletip, yönetebilmesi. O çok önemli. Biz yaparız ama sonra işletmekte tekleriz. Biz siyasetçiler başlangıçta ipin ucunu sıkı tutarız, arkasını pek getiremeyiz. O bakımdan bunun da çok ehil ellerde işletilmesi ve yöneticilerinin olmasında Kazım Kurt arkadaşımın da titiz davranacağından eminim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum