Bu nasıl vicdan

Bu nasıl vicdan
Gayri meşru ilişki sonucu hamile kalıp, tuvalette doğum yaptığı ileri sürülen genç bir bayanın, bebeğini 3. kattan havalandırma boşluğuna attığı iddia edildi. Metrelerce yükseklikten düşüp ölmeyen bebek, itfaiyenin balyozla...

Gayri meşru ilişki sonucu hamile kalıp, tuvalette doğum yaptığı ileri sürülen genç bir bayanın, bebeğini 3. kattan havalandırma boşluğuna attığı iddia edildi. Metrelerce yükseklikten düşüp ölmeyen bebek, itfaiyenin balyozla tuvalet penceresini kırmasıyla paramedik bir genç tarafından kurtarıldı. Ambulanslarla ayrı ayrı hastanelere kaldırılan kız bebek ile annesi tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kırmızı Toprak Mahallesi Tarlabaşı Sokağı'nda bulunan bir apartmanda meydana gelen olayda, 1. kattaki dairede oturan Meral Korkmaz, misafirliğe gitmeye hazırlanırken, havalandırma boşluğundan bebek ağlama sesi duyarak, polise haber verdi.
Bahse konu yere gelen ekipler, havalandırma boşluğunda bebek olduğunu tespit ederek, çocuğun kurtarılması için itfaiye ve 112 Acil Servis'e haber verdi. İtfaiye görevlileri, 1. kat dairesindeki tuvaletin penceresini balyozla kırdı.
Ardından 112 Acil Servis'te görevli paramedik Fatih Eskikent, boşluğa girerek bebeği çıkarmayı başardı.
Ekiplerin adeta zamanla yarıştığı bebek kurtarma operasyonunda, yeni ve 7 aylık olarak doğduğu belirlenen kız çocuğu, hemen apartman önünde hazır bekletilen ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bebeği çıkartırken kolundan hafif şekilde yaralanan Eskikent, bir can kurtarmanın mutluluğunu yaşayarak, "Tahtaları çıkartıktan sonra boşluktaki bebeği kucağıma alıp, çıkarttım" dedi. Polisin apartmanda yaptığı araştırma neticesinde, bebeğin annesinin 3. katta ikamet eden G.D. (24) adlı genç kız olduğu belirlendi.
Bekar olduğu ve erkek arkadaşıyla gayri meşru ilişkisi neticesinde hamile kaldığı iddia edilen ve doğum esnasında aşırı kan kaybettiği öğrenilen G.D. ise, olay yerine çağrılan ikinci bir ambulansla Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.
Olayın ortaya çıkmasını sağlayan Meral Korkmaz ise, "Duyduğum ses üzerine havalandırma boşluğunda bebek olduğunu fark ettim. Polisi aradım, oturmaya gidecektim, ya bebeğin sesini duymasaydık? Can kurtarılmasına vesile olduğum için çok mutlu oldum" diye konuştu.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.