Burhan Çelikoğlu: “Berektli bir sene geçireceğiz”

Burhan Çelikoğlu: “Berektli bir sene geçireceğiz”
 Muhabir
Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir’de çiftçiler tarafından beklenen kar yağışını ve ilerleyen süreç hakkındaki beklentilerini aktardı.

Eskişehir’de Ocak ayına girdiğimiz halde toprağa karın değmemesi üreticileri endişeye sürüklerken, yılın ilk karı yağdı ve çiftçilerin yüzü gülmeye başladı.

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, yağışların öngörülen şekilde ilerlemesi halinde bereketli bir yılın Eskişehir’i beklediğini söyledi.

Çelikoğlu, merkezde 7-10 cm arasında bir kar yüksekliği olduğunu, bu yüksekliğin İnönü tarafında daha yoğun olduğunu ifade etti.

Çelikoğlu, kar yağışının Beylikova ve Alpu’da az olduğunu fakat meteorolojiden aldıkları bilgilere göre yağışların devam edeceğini aktardı.

“KAR TOPRAĞIN ANTİBİYOTİĞİDİR”

Kışın yağmur yağışından çok kar yağışını beklediklerini belirten Çelikoğlu, “Kar toprağın antibiyotiğidir. Bizim kışın toprağımız için beklediğimiz en önemli yağış kardır. Hem yer altı sularını beslemesi hem de topraktaki zararlı bakterilerin ölmesi için bekliyoruz yağışları. Geçtiğimiz iki senede beklediğimiz kadar yağış olmadı fakat meteoroloji verilerine göre inşallah kar yağışı olacak. Eğer 30-40 cm olursa yer altı sularını besleyen bir kar yağışı görürüz. Ne kadar yağarsa, bizim barajlarımıza, yer altı sularımıza o kadar faydası var” şeklinde konuştu.

Çiftçilerin kar yağışının gecikmesi konusunda yaşadıkları endişe hakkında da konuşan Çelikoğlu, “Bir gecikme var fakat uzmanların açıklamalarına göre mevsimler artık bir ay geriye kaymaya başladı. O yüzden çok bir gecikme olmadı, çiftçimiz çok memnun. Kar mahsulün yorganıdır. Öngörülen yağışlar devam ederse çiftçimizin yüzü daha da gülecek, ürün bazında bereketli bir sene geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Burhan Çelikoğlu, yaptığı açıklamaların ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve Eskişehir yerel basınında çalışan gazetecilere ‘başarılar’ dileklerini iletti.

Etiketler :