Büyükşehir'den yeni borç yapılandırması

Büyükşehir’den yeni borç yapılandırması
Büyükşehir meclisi Aralık ayı toplantıları dün akşam yapılan oturum ile sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’nin borçların yeniden yapılandırılması amacı ile 50 Milyon TL kredi alınması konusunda başkana yetki verilmesi...

Büyükşehir meclisi Aralık ayı toplantıları dün akşam yapılan oturum ile sona erdi. Büyükşehir Belediyesi'nin borçların yeniden yapılandırılması amacı ile 50 Milyon TL kredi alınması konusunda başkana yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca 2010 yılında Büyükşehir belediyesinin 300 geçici işçi çalıştırılması konusu da oy birliği ile kabul edildi.
Dün akşam yapılan Büyükşehir Meclisinde Belediyenin diğer bankalardan aldığı kredi borçlarını yeniden yapılandırması amacı ile düşük faizli 50 Milyon TL kredi alınması konusunda Başkan Büyükerşyen'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha öce yüzde 1,5 faz oranı ile kredi alınmış iken, 50 milyon TL'lik yeni kredinin yüzde 0,95 oranı ile alınacağı belirtildi.
Alınan bu kredi ile daha önce alınan yüksek faizli kredilerin kapatılacağı belirtildi.
Diğer taraftan Cengiz Topel Caddesi ve civarına konulacak 20 adet Parkometre'nin Kenttaş'a verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.
Karşı oy yazısını okuyan AKP üyesi Ekrem Birsen, Parkometre ücretlerinin yüksek olduğunu ve bu nedenle de vatandaşın bu alanlarda park etmek yerine kuralsız park yapmasına neden olacağını belirterek, Park ücretinin düşürülmesi gerektiğini bu nedenle de karşı oy verdiklerini söyledi.
Ekrem Birsen'in bu sözleri üzerine Büyükerşen, "Esnaf Odaları Birliği kongresi ne zaman yapılıyor. Sanırım sen o kongreye yönelik konuşup prim yapmaya çalışıyorsun" dedi.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesinin 2010 yılında 300 geçici işçi çalıştırması konusu oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.