Buyurun meteor yağmuruna

Buyurun meteor yağmuruna
Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği ilkini geçen sene düzenlediği meteor yağmuru gözlem etkinliğini tekrar gerçekleştiriyor.Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, "11-12-13 Ağustos ve özellikle 12 Ağustos’ta...

Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği ilkini geçen sene düzenlediği meteor yağmuru gözlem etkinliğini tekrar gerçekleştiriyor.
Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, "11-12-13 Ağustos ve özellikle 12 Ağustos'ta gece yarısından itibaren kuzeydoğu yönünde ve ufuktan yaklaşık 30 derece yükseklikteki Persei takım yıldızı bölgesine bakacağız." Açıklamasında bulundu.
Tekeli, yıldız yağmuru konusunda şu bilgileri verdi:
" Perseid meteorları, Dünya'nın atmosferine giren kuyruklu yıldızların çok küçük parçalarıdır. Bu parçalar, milyonlarca yıldan bu yana uzayda gerçekleşen dev çarpışmalardan geride kalanlardır.
Göktaşları, Dünya'nın atmosferine saniyede yaklaşık 60 kilometre hızla girer ve en parlak olanları yumruk büyüklüğü ile bir üzüm tanesinden daha küçüktür. 12 Ağustos gecesi, Ay'ın hilal haliyle birlikte gösteri başlayacak. Ay, bakacağımız gökyüzü bölgesinin sağında kalacak.
Eğer 12 Ağustosta zaman ayıramayacaksanız veya hava çok bulutlu olursa, 11 veya 13 Ağustos gecelerinde de bu gökyüzü olayını daha az yoğunluklu olarak izleyebilirsiniz.
Gözlem yeri olarak geçen sene olduğu gibi kentimizin kuzeyindeki Bozdağ'ı seçtik.Gözlem TRT vericisinin de bulunduğu zirvenin kuzeyinde yapılacak.Dileyenler başka bir tepeden de gözlemlerini yapabilir.
Gözlemlerimiz saat 22.oo de başlayacak.Işık ,gözlemlerimizin kalitesini düşürecektir bu nedenle gözlemlerin iyi yapılabilmesi ve çevre güvenliği için hangi bölgede olursanız olun ATEŞ YAKMAYINIZ.
Bu muhteşem gökyüzü olayına katılırken,yanınıza minder,battaniye,yastık vb..ihtiyaçlarınızı almayı unutmayın.Gözlem günlerinde gece hava sıcaklığı 15-17 derece civarında olacağı tahmin edilmektedir.Ve yola çıkmadan önce öglen saatlerinde hava durumunu kontrol ediniz.
Bozdağ' gözlem yerine Muttalıp içinden geçen Mihalgazi yolundan ulaşacaksınız.Gözlem yerimiz Muttalip içinden 10 km mesafededir.Muttalipten yaklaşık 10 km yol alıktan sonra yolun sağ tarafınızda TRT antenlerini göreceksiniz.İlk sağ yola girip,yukarıya doğru çıkacaksınız.Ulaşım katılımcıların kendi araçlarıyla yapılacaktır.
Biz sadece Eskişehir'deki ve yeryüzündeki doğal ve kültürel değerleri değil, gökyüzündeki yaşanan güzellikleri de seviyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.