Çaldıkları mallarla 7 market kurmuşlar

Çaldıkları mallarla 7 market kurmuşlar
Eskişehir’de, hırsızlık yapmak maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde suç işledikleri iddia edilen 39 kişilik şebekeye yönelik 5 ayrı il, 13 noktada düzenlenen "Tarantula" adlı operasyonda yakalanan 27 kişiden 11’i,...

Eskişehir'de, hırsızlık yapmak maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde suç işledikleri iddia edilen 39 kişilik şebekeye yönelik 5 ayrı il, 13 noktada düzenlenen "Tarantula" adlı operasyonda yakalanan 27 kişiden 11'i, yaklaşık 10 saat süren adliye işlemleri sonunda tutuklandı. Sanıkların bugüne kadar çaldıkları mallarla 7 market kurdukları anlaşıldı.
Adliyeye sevk edilen zanlılar arasında, terör örgütüne yardım ile yataklıktan sabıkalı ve suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen, Eskişehir'de marketler zinciri bulunan bir iş adamının yanı sıra, 9 ay önce İstanbul'dan Acele Posta Servisi (APS) ile gönderilen esrarı Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'na soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan 1 pilot ile 8 astsubay arasında yer alan bir astsubay ile Eskişehir Adliyesi'nde görevli bir memurun da bulunduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, İzmir, Denizli, Manisa, Yozgat ve Eskişehir'de, "Tarantula" kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar neticesinde, sözkonusu illerde 68 hırsızlık olayının şüphelisi oldukları bildirilen, Eskişehir'de 2 marketin sahibi olan İ.Y. (34) ile 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında, 2006 yılı Haziran ayında İstanbul'dan Acele Posta Servisi (APS) ile gönderilen esrarı Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'na soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan 1 pilot ile 8 astsubay arasında yer alan U.C. (30) ile Eskişehir Adliyesi'nde görevli memur M.D.'nin (43) de bulunduğu bildirildi.
Örgütün lideri olduğu ileri sürülen iş adamı İ.Y.'nin ise, bir süre önce Diyarbakır'da "terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık" suçundan cezaevine girdiği ve daha sonra tahliye edildiği öğrenildi. Şahısların üzerlerinde, ev, işyerinde yapılan aramalarda, 4 gram esrar maddesi, 5 sahte kimlik, 4 televizyon, 12 bilgisayar kasası, 8 monitör, 2 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar yazıcısı, 1 fotokopi makinesi, 1 VCD player, 1 tost makinesi, 8 kol saati, 2 yazar kasa, 2 dijital fotoğraf makinesi, 10 cep telefonu, 1 araç telefonu, 1 oto teybi, 2 altın küpe ve imitasyon takılar, çeşitli bankalara ait 97 hesap cüzdanı, 33 çek defteri, 6 güneş gözlüğü, çeşitli bilgisayar parçaları, çok sayıda elektronik ev aletleri, giyim eşyası, hırsızlık olaylarında kullanılan muhtelif aletler ele geçirildi. Ayrıca, İ.Y.'nin Eskişehir'de bulunan 2 marketine ve şahısların kullandıkları, aralalarında lüks otomobillerinde bulunduğu 7 araca mahkeme kararıyla el konuldu.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan İ.Y., Ö.C. (24), R.K. (24), S.T. (23), M.D. (43), E.Ö. (27), T.A. (29), Z.C. (22), M.D. (27), N.Ç. (29), A.G.M. (30), G.D. (24), Ü.C. (28), U.C. (30), A.H.Ç. (28), N.D. (37), M.E. (15), M.A.T. (14), F.B. (26), E.Ç. (23), C.T. (34), C.T. (33), H.B. (37), H.E. (32), Ş.K. (34), H.B. (39) ve S.S. "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, ev, işyeri ve oto hırsızlığı yapmak, çalıntı malları almak ve satmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, sahte kimlik düzenlemek ve kullanmak, örgütün çalışmalarına yardımda bulunmak, kasten bıçakla adam yaralamak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Zanlıların yaklaşık 10 saat süren adliye işlemleri sonunda mahkemeye çıkarılan iş adamı İ.Y. ile Ö.C., R.K., S.T., A.H.Ç., N.D., M.E., M.A.T., F.B., E.Ç. ve C.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen astsubay ile adliye memurunun da aralarında bulunduğu diğer 16 kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zenginleri tespit edip, sipariş üzerine gezici ekipleriyle hırsızlık yaptıkları bildirilen şebekenin 5 üyesinin cezaevinde olduğu, firari 7 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.