"Çelik yapılar artacak"

“Çelik yapılar artacak”
İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 2 nci çelik yapılan ulusal sempozyumu dün Anemon Otel de başladı.İki gün boyunca sürecek olan Ulusal sempozyumun açılışında konuşan Oda Başkanı Erman Gölet “Küçük şantiye...

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 2 nci çelik yapılan ulusal sempozyumu dün Anemon Otel de başladı.
İki gün boyunca sürecek olan Ulusal sempozyumun açılışında konuşan Oda Başkanı Erman Gölet "Küçük şantiye alanlarında kontrollü üretimin yapılması, atmosfer, şartlarından betonermeye göre daha az etkilenmesi, zarif, narin ve estetik kesitlerin uygulanabilmesi, taşıyanın taşınandan daha hafif olması, zemine küçük yüklerin aktarılması özelliklerinden dolayı çelik üstün nitelikleri olan bir yapı malzemesidir" dedi.
Sempozyuma katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıdğlu da mühendislik mesleğinin önemine değindi. Başkan Sarıoğlu "Mühendislik Matematik, Geometri, birer rasyonel çözümler üreten bir meslektir. Bir çok problem mühendislik yaklaşımıyla çözülmektedir. Mühendisliğin önemi, fonksiyonu gözardı edilmemelidir. Deprem felaketinde mühendislik hizmeti alan binalar ile bu hizmeti görmeyen binaların ortaya çıktığını görüyoruz. Mühendislik olmasa da olur düşüncesi çok yanlıştır dedi. Sözlerine ben mühendis değilim, teknik konulardan anlamam şeklinde başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de "Çok katlı yapılarda onlarca ton ağırlığında yük kullanıyoruz. Pahalı bir inşaat yoğunluğu yaşıyoruz. Büyük kentlerde ne kadar çok çelik yapı var bilmiyorum. Türkiye'nin yapı politikası da değişmeli. Beton yerine çelik yapıların daha güvenli ve Eskişehir'e ışık tutacağına inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.