"Çiftçiyi perişan ettiler"

"Çiftçiyi perişan ettiler"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi beraberinde bulunan parti yöneticileriyle birlikte Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada AKP...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi beraberinde bulunan parti yöneticileriyle birlikte Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştiren Selvi, CHP'nin Türk tarımını yeniden ayağa kaldıracak politikalarının hazır olduğunu söyledi. Ziraat Odası Başkanı Çetinkaya ise, çiftçinin AKP hükümetinin uygulamalarına karşı sözünü seçim sandığında söyleyeceğini anlattı.
Ziyarete, CHP İl Başkanı İsmet Süder, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Türkseven, yöneticiler Murat sönmez ile Mevlüt Kara katıldı. Selvi Ziraat Odası yönetimine yeniden seçilen Çetinkaya ve ekibini kutlarken, Türk çiftçisinin son 4 yıl içinde hiç olmadığı kadar büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Çiftçinin faiz borçları nedeniyle traktörünü ve tarlasını bile satmak zorunda kaldığını anlatan Selvi, çiftçinin borcu bu yolla da kapatamadığını ve kapısına icranın dayandığını ifade etti.
"Tüm tarım ürünleri dışarıdan geliyor. Yabancı ülkelerin çiftçisini destekliyoruz ancak kendi çiftçimize sahip çıkmıyoruz" diye sözlerini sürdüren Selvi, bunun büyük bir haksızlık olduğunu da kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi sözlerini şöyle sürdürdü:
"Köyünde traktörünü, tarlasını satan, ürettiğiyle geçinemeyen çiftçi doğal olarak şehre göç ediyor ve işsizler ordusu giderek kalabalıklaşıyor. AKP hükümetinin tarım politikalarının bu tür sosyal çöküntüler yaratmasının yanı sıra ekonomiye olan kötü etkisini de göz ardı etmek mümkün değil. Toplumsal hayatta büyük yaralar açıldı.
Çiftçi bugüne kadar hep karadelik olarak gösterildi ve hükümetler çiftçiye destek veriyor görünmekten hep çekindiler. Ancak CHP bu gidişe dur diyecektir. Buraya da tarım politikalarımızı anlatmaya geldik. Dünyada kendi tarımını desteklemeyen Türkiye'den başka bir ülke gösteremezsiniz. Ne yazık ki ülkemizde son yıllarda çiftçi ve tarım hep ekonominin sırtındaki bir kambur gibi gösterildi. Bu büyük yanılgı CHP tarafından değiştirilecektir. Üretim arttırılarak hem çiftçi, hem Türk ekonomisi hem de ülkemiz kazanacaktır. Bunu, seçim afişlerimizde, sloganlarımızda, açıklamalarımızda hep dile getirdik bundan sonra da getireceğiz.
AKP hükümeti sürekli tarım ürünlerinin ABD'de ya da Avrupa ülkelerinde hep daha ucuz olduğunu belirtiyorlar. Utanmadan bu yalanı hep tekrarlıyorlar. Eğer siz akaryakıtı onlardan 4 misli pahalıya, zirai ilacı, gübreyi, tohumu onlardan kat be kat pahalıya alırsanız haliyle ürettiğiniz ürün de onlarınkinden daha pahalı olur. Çiftçimizin girdileri aşağı çekilmedin ürünlerini ucuza mal etmeleri de beklenemez elbette.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak AKP hükümetinin çiftçiyi yok etmeye yönelik, dışarıdan yönlendirilen,IMF ve Dünya bankası patentli tarım politikalarını bitireceğiz. Yurt dışından tarım ürünü alan değil, yurt dışına kaliteli tarım ürünü satan çiftçiler yaratacağız."
Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çetinkaya ise, Selvi'nin sözlerinin tamamına katıldıklarını belirterek, "ne yazık ki Türkiye'nin gerçeği bunlar. Hükümetler şimdiye kadar çiftçiyi yalnızca oy deposu olarak gördüler. Gereken değeri hiçbir zaman vermediler. AKP hükümetinin çiftçiye büyük sıkıntılar yaşatan uygulamalarına karşılık çiftçimiz son sözünü seçim sandığında söyleyecektir.
AKP, tarım uygulamalarıyla çiftçinin elini kolunu bağlamıştır ama ağzımızı bağlayamayacaktır. Konuşmaya ve olumsuzlukları anlatmaya bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.