"Cinayet huzurumuza konulmuş dinamittir"

“Cinayet huzurumuza konulmuş dinamittir”
Saadet Partisi (SP) Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay, "Biz bu menfur cinayeti, tamamen ülkemizin huzur ve kardeşliğine konulmuş bir dinamit olarak görüyoruz" dedi. Canbay, partisinin Eskişehir il binasında düzenlediği basın...

Saadet Partisi (SP) Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay, "Biz bu menfur cinayeti, tamamen ülkemizin huzur ve kardeşliğine konulmuş bir dinamit olarak görüyoruz" dedi.
Canbay, partisinin Eskişehir il binasında düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da yayınevi baskınında 3 kişinin ölürülmesi olayını değerlendirdi. SP Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay, olayın tüm Türk halkını üzdüğünü belirterek, "Bu menfur cinayet, bir Malatyalı olarak bizi de fazlasıyla üzdü. Maalesef, ülkemiz huzura, barışa, kardeşliğe muhtaç olduğu dönemlerde hep bu problemlerle provakatif olaylarla karşılaşmaktadır. Biz bunu tamamen ülkemizin huzur ve kardeşliğine konulmuş bir dinamit olarak görüyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Sadece kınamak yetmez. İnsanlarımız bu hale nasıl geliyor, böyle bir cinayeti işleyecek ruha nasıl giriyorlar? Bu insanlar biz inanıyoruz ki, ahlaki, manevi ve milli değerlerimizi yeterince öğrenselerdi, özümsemiş, bu değerlerle yetişmiş olsalardı, bu tarz cinayetleri işleyecek bir psikolojiye, ruha asla sahip olmayacaklardı" diye konuştu. Belirli çevrelerin Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışındaki imajını karalamak için planlı bir şekilde zaman zaman olaylar meydana getirdiklerini kaydeden Canbay, şunları söyledi:
"Bu tür olaylar hiç kendiliğinden olmamaktadır. Bunlar belli merkezlerde planlı, programlı olarak hep gündeme geldi. Hatta Hrant Dink cinayetinden sonra özellikle seçim öncesi süreçte, Türkiye'yi karıştırmak isteyen çevrelerin, bu tür olayları sıkça yapabileceklerine dair görüşler ortaya konuldu. Maalesef, bu cinayet de bütün milletimizi derinden yaraladı. Bir insanın fikrini, görüşlerini, inançlarını beğenmeyebilirsiniz, ama onlara yine fikir ile karşılık verilebilir. Onlara hakikatler anlatılabilir.
İfade hürriyeti ile bu sağlanabilir. Ama sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı bu şekilde bir saldırıyla karşılık vermek hiçbir zaman çözüm değildir. Bu konuda pek çok insan taşeron olarak kullanılabilir. Bazı çevreler kullanmış olabilirler. Ama biz inanıyoruz ki, ülkesini, milletini seven, insanlığa karşı saygısı olan, insanlık onurunu düşünen hiçbir insan böyle bir menfur cinayeti işleyemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.