Cumhurbaşkanı "Referandum" dedi

Cumhurbaşkanı “Referandum” dedi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını öngören anayasa değişikliği paketini, halkoyuna sunulmak üzere Başbakanlığa gönderdi.Cumhurbaşkanlığı...

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını öngören anayasa değişikliği paketini, halkoyuna sunulmak üzere Başbakanlığa gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin konuya ilişkin açıklamasında şöyle denildi:
''Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5678 sayılı 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u, Anayasa'nın 175. maddesi uyarınca, halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa göndermişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanı, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nde dava açacaklarını ifade etmişlerdir.''
Cumhurbaşkanı Sezer'in daha önce TBMM Başkanlığına iade ettiği yasa, 31 Mayıs 2007 tarihinde TBMM Genel Kurulunda aynen kabul edilmişti. Cumhurbaşkanının halk tarafından, 5 yıllık süreyle en fazla iki defa seçilebilmesini öngören yasa, genel seçimlerin de 4 yılda bir yapılmasını, ayrıca TBMM'nin yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde, üye tamsayısının en az üçte biri (184) ile toplanmasını hükme bağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.