Darbe üzerine darbe

Darbe üzerine darbe
9 ay önce İstanbul’dan Acele Posta Servisi (APS) ile gönderilen esrarı Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı’na soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan bir astsubay ile...

9 ay önce İstanbul'dan Acele Posta Servisi (APS) ile gönderilen esrarı Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'na soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan bir astsubay ile Eskişehir Adliyesi'nde görevli bir memurun da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, firari 2 kişi gıyabi tutuklama kararıyla aranıyor.
Alınan bilgiye göre, bir süre önce Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin İzmir, Denizli, Manisa, Yozgat ve Eskişehir'de, "Tarantula" kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar düzenlemiş, söz konusu illerde 68 hırsızlık olayının şüphelisi oldukları bildirilen, Eskişehir'de 2 marketin sahibi olan İ.Y. (34) ile 26 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 11'i, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, ev, işyeri ve oto hırsızlığı yapmak, çalıntı malları almak ve satmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, sahte kimlik düzenlemek ve kullanmak, örgütün çalışmalarına yardımda bulunmak, kasten bıçakla adam yaralamak" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Şahısların üzerlerinde, ev, işyerinde yapılan aramalarda, 4 gram esrar maddesi, 5 sahte kimlik, 4 televizyon, 12 bilgisayar kasası, 8 monitör, 2 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar yazıcısı, 1 fotokopi makinesi, 1 VCD player, 1 tost makinesi, 8 kol saati, 2 yazar kasa, 2 dijital fotoğraf makinesi, 10 cep telefonu, 1 araç telefonu, 1 oto teybi, 2 altın küpe ve imitasyon takılar, çeşitli bankalara ait 97 hesap cüzdanı, 33 çek defteri, 6 güneş gözlüğü, çeşitli bilgisayar parçaları, çok sayıda elektronik ev aletleri, giyim eşyası, hırsızlık olaylarında kullanılan muhtelif aletler ele geçirilmişti.
Ayrıca, örgütün lideri olduğu ileri sürülen ve bir süre önce Diyarbakır'da "terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık" suçundan cezaevine girdiği ve daha sonra tahliye edildiği bildirilen tutuklanan iş adamı İ.Y.'nin, Eskişehir'de bulunan 2 marketine ve şahısların kullandıkları, aralarında lüks otomobillerin de bulunduğu 7 araca mahkeme kararıyla el konulmuştu.
Serbest kalan 16 şüpheli arasında yer alan, 2006 yılı Haziran ayında İstanbul'dan Acele Posta Servisi (APS) ile gönderilen esrarı Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'na soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan 1 pilot ile 8 astsubay arasında yer alan U.C. (30) ile Eskişehir Adliyesi'nde görevli memur M.D.'nin (43) de bulunduğu 8 kişi hakkında, savcının bir üst mahkemeye itirazı üzerine tutuklama kararı çıktı. Bunun üzerine yeniden yakalanan U.C. ile memur M.D.'nin de aralarında bulunduğu E.Ö. (27), M.D. (27), H.B. (39) ve T.A. (29) de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan firari Ş.K. (34) ile Ü.C.'nin (28) ise arandığı bildirildi. Böylece, Tarantula Operasyonu'nda tutuklananların sayısı 19'a yükseldi.
Zenginleri tesbit edip, sipariş üzerine gezici ekipleriyle hırsızlık yaparak servet elde ettikleri iddia dilen şebekenin 5 üyesinin operasyon öncesi cezaevinde olduğu, firari 7 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.