Define arama iddialarına soruşturma

Define arama iddialarına soruşturma
Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan bazı isimlerin belediyeye ait iş makineleri ile define aradığına yönelik iddialar dün belediye meclis gündemine de geldi. Konuya dair soruları cevaplayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım...


Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan bazı isimlerin belediyeye ait iş makineleri ile define aradığına yönelik iddialar dün belediye meclis gündemine de geldi. Konuya dair soruları cevaplayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Her kurumda bazı yanlış olaylara karışanlar olabilir. Bu iddialar bize de geldi. Bu yüzden gerekli soruşturmayı başlattık” dedi.

Belediye Meclisi’nde ayrıca Hamamyolu Projesi de tartışıldı. Yaşanan gecikme ile ilgili meclise bilgi veren Kazım Kurt, projedeki gecikmenin müteahhit kaynaklı olduğunu belirterek, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Odunpazarı Belediye Meclis toplantılarının Aralık ayı ilk oturumu Avukat Kazım Kurt başkanlığında yapıldı.
Toplantıda Odunpazarı Belediyesi çalışanları tarafından Yeni Sofça Köyü’nde define arandığına yönelik iddialar gündeme getirildi. öte yandan 29 Ekim’de bitirileceği sözü verilen Hamamyolu Projesi’ de soruldu.
MHP’li Meclis üyesi Mustafa ünal ve AK Partili Meclis üyesi Ahmet Yapıcı Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan bazı isimlerin belediyeye ait iş makineleri ile define aradığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. Yapıcı ayrıca Hamamyolu Projesi’nin gecikme nedenlerini de öğrenmek istedi.
Sorulara yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilk olarak define konusunu değerlendirerek, “ Elbette kurumsal bir kazı dememi beklemiyorsunuz. Bu üslup da çok hoş bir şey değil. Bakın burası bin 700 kişinin çalıştığı bir kurum. Zaman zaman yanlış olaylar olabilir. Bunu kurumsal bir durumla alakası olmaz. Hiçbir idare kendi bünyesinde organize bir biçimde suç işlenmesini desteklemez. Zaman zaman bu bünyede çalışan insanlar istenmeyen şeyler yapabilir. Bir soruşturma açılmış, biz de soruşturma açtık. Bazı şeylerden kuşkularım var. Dolayısıyla savcılık soruşturması netleşmeden bir şey söylemem mümkün değil. Bu gerçekten organize bir iş midir? Bunlar şu anda meçhul, jandarmanın çalışması sonucu göreceğiz. Kim ne yaptıysa cezasını çeker. Ama bizim Odunpazarı Belediyesi çalışanları ile ilgili iddia önemlidir. Biz bunun üstüne gidiyoruz. çalkara da kazı yapılmış diyor DP ilçe başkanı. Siz de ona bakın. Oradan başka biri de çıkabilir. Hapçılar bizim belediyeyi bastı. Niye aldınız dediniz. Olaylar öyle bir noktaya geldi ki bu hapçı arkadaş size hayırlı olsun. Partinize üye olmuş. Şimdi ben bu ne için böyle oluyor diye kavrayamıyordum. Yavaş yavaş kavramaya başladım. Bu işlerden vazgeçin. Bu işlerden size ekmek, siyaset çıkmaz” şeklinde konuştu.
“HAMAMYOLU’NDA AZ BİR İŞ KALDI”
Hamamyolu’nda Projesi’nde yaşanan gecikmeyi de açıklayan Kurt, “Hamamyolu’nda az bir iş kaldı. Hamamyolu Projesi ile ilgili yıllardır, aylardır yaptığımız açıklamalar aynıdır. Bu proje iyi bir projedir. Eskişehir iyi bir alışveriş caddesi elde edecektir. Zamanında yetiştiremedik bu her yerde olabilir. 29 Ekim idi hedefimiz yetişmedi. Verdiğimiz sözü yerine getiremedik. özrümüzü de dileriz. Şimdi müteahhit cezalı çalışıyor. Bunlar olabilecek şeylerdir. Aynı Atatürk Stadı’nda, Yenikent yüzme havuzunda olduğu gibi. Bunlar mümkündür. Bir an önce bitirip oradaki insanların sıkıntısını gidermek bizim de gayemiz. Sıkıştırıyoruz. Az bir iş kalmıştı. Umarız bir an önce bitecek. Görüşüyoruz, adam 15 gün diyor. Ancak şimdi yine 29 Ekim gibi tarih vermek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
öte yandan Odunpazarı Belediyesi tarafından üretilen organik solucan gübreleri tanıtılarak meclis üyelerine ve gazetecilere hediye edildi.
Gündeme gelen 21 gündem maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.