Demiryolu'nun yer altına alınmasına budama

Demiryolu’nun yer altına alınmasına budama
Bakan havaalanı konusunda da bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını bundan sonraki aşamada sorunu çözme görevinin Eskişehirlilere ait olduğunu ifade etti.2006 yılı Ocak ayında Eskişehir’e gelerek demiryolu hattının...

Bakan havaalanı konusunda da bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını bundan sonraki aşamada sorunu çözme görevinin Eskişehirlilere ait olduğunu ifade etti.
2006 yılı Ocak ayında Eskişehir'e gelerek demiryolu hattının yeraltına alınması konusunda söz verdiklerini hatırlatan Bakan Yıldırım konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Proje tamamlanmadan önce biz 30-50 milyon YTL arası bir maliyet bekliyorduk. Ancak proje tamamlandığında gördük ki maliyet 250 milyon YTL. Eskişehir'in zemininde ortaya çıkan durum bu maliyeti yaratıyor. Alüvyonlu zemin maliyeti çok arttırıyor. Bu denli beklenmedik bir maliyet görünce bir ara tereddüt geçirmedik değil. Ama söz de vermiştik. Bu nedenle arkadaşlarla görüştük ve projeye devam etme kararı verdik. Ancak maliyetin bu denli yüksek çıkması nedeniyle mesafeyi kısalttık.
Daha önce Muttalip Köprüsü ile Kütahya yol ayrımı arasını planlamıştık. Maliyet nedeniyle mesafeyi Muttalip Köprüsü ile Bağlar Geçiti arasında yapacağız. Proje şu aşamada YPK (Yüksek Planlama Kurulu)'nda. Daha sonra ihaleye çıkarılacak. Bu yıl içinde kazma vurmayı hedefliyoruz."
Havaalanı konusunda görüşlerini açıklayan Bakan Binali Yıldırım, bu konuda da hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve sorunun bundan sonraki bölümünün Eskişehirliler tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi.
"Sevrihisar'da bulunan havaalanı ile ilgili gerekli izni aldım. Orası elimizin altında duruyor" diyen bakan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak Eskişehir'e 80 km. uzak olması nedeniyle bu alanın çok da verimli olacağını düşünmüyorum.
Burada yapılması gereken yine üniversitenin havaalanını kullanmaktır. Bu konuda Eskişehir kamuoyu Rektör'e gereken şekilde telkinde bulunmalıdır. Buralar kimsenin babasının tapulu malı değildir.
Bugün varsanız yarın yoksunuz. Önemli olan Eskişehir'in ve Eskişehirlilerin çıkarlarının korunması ve bu yönde uygulamalar yapılmasıdır. Havaalanının yeniden dış seferlere açılması için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekir."
O sırada söz alan Eskişehir Valisi Kadir çalışıcı, Anhadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüştüğünü ve Sürmeli'nin 130 kişilik A-319 tipi uçakların alana gelmesinde bir sakınca olmadığını belirttiğini ifade etti. Vali Çalışıcı, "Sayın Rektörümüz bu konuya olumlu bakıyor. A-319 tipi uçakların rahatlıkla gelebileceğini ifade ediyor. THY'nın bu tür uçakları olduğunu biliyoruz. Brüksel'den sefer düzenlemeyi planlayan firmalar da bu tip uçaklar alıp gerekli hazırlıkları yapmaya başladılar bile. Bu konu çözümlenmek üzere" dedi.
Bunun üzerine Bakan Yıldırım da sorunun Vali Çalışıcı'nın önderliğinde çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.