DEPREMZEDE CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sağ kurtularak Eskişehir'e gelen Mahmut Aksu, burada bulunan depremzedeler için canla başla çalışıyor.


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonucunda 35 bin 400’ün üzerinde vatandaş hayatını kaybederken, 105 bin 500’ün üzerinde kişi yaralandı ve birçok vatandaşın evi yıkılarak enkaza dönüştü.
Yakınlarını ve evlerini kaybeden vatandaşlar, farklı illere giderek temel ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyor.
O illerden biri olan Eskişehir’e depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’tan ailesi ile birlikte gelen Mahmut Aksu, barınma dahil ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden (ESBALDER) karşıladı.
Evini ve yakınlarını kaybeden depremzede Aksu, depremin ilk gününden bu yana bölgeye yardım etmek için çalışan derneğe ve üyelere teşekkür etti.
Olayın şokunu halen daha atlamayan Mahmut Aksu, diğer depremzedelere yardımcı olmak için ESBALDER'de yardım çalışmalarına katıldı.
‘Acımı içime gömüp benimle aynı kaderi paylaşan kardeşlerime yardım edeceğim’ diyen Aksu, dernek çalışanları ile depremzedelere yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.