Doğal gaz sızıntısı işçileri öldürüyordu

Doğal gaz sızıntısı işçileri öldürüyordu
Eskişehir’de, bir fabrikada çoğu bayan olan 127 işçi doğalgazdan zehirlendi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada meydana gelen olayda, doğalgaz sızıntısından dolayı zehirlendikleri sanılan çoğu bayan...

Eskişehir'de, bir fabrikada çoğu bayan olan 127 işçi doğalgazdan zehirlendi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada meydana gelen olayda, doğalgaz sızıntısından dolayı zehirlendikleri sanılan çoğu bayan ve aralarında hamile kadınların da bulunduğu 127 işçinin; ambulanslar ve otobüslerle kaldırıldıkları Eskişehir Devlet, Yunusemre Devlet ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavileri sürüyor. 80'den fazla kişinin getirildiği Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, sağlık görevlileri zehirlenenlere müdahale etmekte güçlük çekti.
Sedyeler yetişmeyince zehirlenen bayanları zaman zaman güvenlik görevlileri kucaklarında müdahale odasına taşıdı. Hastanenin Acil Servisi de müdahalede yetersiz kalınca, hastane koridoru müdahale odasına çevrildi. Koridorda tıbbi müdahalede bulunulan işçilerin kollarına bağlanan serumlar ise bant yardımıyla duvara yapıştırıldı.
Bu arada işçiler, fabrikada çalışırken bir anda nefes alamadıklarını hissettiklerini belirterek, "Boğazımızda yanma başladı. Yetkililere haber verince, hemen bizi dışarıya çıkardılar. Bu esnada herkes yere düşmeye başlayınca, zehirlendiğimizi anladık. Sonra sağlık ekipleri geldi. Fabrikada çalışan 700-800 kişi var. Gazın fabrikanın içine yayıldığını fark etmedik" dedi.
Fabrika yetkilisi yaptığı açıklamada, olay üzerine fabrikalarını paydos ettiklerini açıklayarak, "Doğalgaz sızıntısı olabileceğinden şüphelendiğimiz için tüm ekipleri fabrikamıza davet ettik. Şu an fabrikamızda inceleme yapılıyor. Son aldığımız bilgilere göre, hastanedeki arkadaşlarımızın da korkulacak bir durumu yokmuş" açıklamasını yaptı.
Öte yandan itfaiye, ESGAZ, jandarma ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri bahse konu fabrkada inceleme yaptı. Olayla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.