EBTO "Soruşturmaları kınıyoruz"

EBTO “Soruşturmaları kınıyoruz”
Eskişehir Bilecik Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Demet Özbabalık dün yaptığı açıklamada ‘Beyaz Eylem’ sonrasında iki doktor için açılan soruşturmayı kınadıklarını söyledi. Bu soruşturmaların Türkiye genelinde sadece...

Eskişehir Bilecik Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Demet Özbabalık dün yaptığı açıklamada 'Beyaz Eylem' sonrasında iki doktor için açılan soruşturmayı kınadıklarını söyledi. Bu soruşturmaların Türkiye genelinde sadece 4 ilde açıldığını ve Eskişehir'de de iki kişinin soruşturmaya tabi tutulduğunu belirten Özbabalık; "Soruşturma açılan doktorlor tabip odaları üyeleri ve çoğunluğu bayandır. Bu da zihniyetleri göstermesi açısından dramatik bir örnektir" diye konuştu.
Özbabalık açıklamasında sadece iki kişi hakkında soruşturma açıldığını, fakat aynı gün pek çok doktorun da aynı eyleme katıldığını belirterek; "Ortada bir suç varsa, hep birlikte eylem yapılmıştır. Bizce savunma istemi sadece iki doktordan değil tüm eyleme katılan doktorlardan talep edilmelidir. En kısa zamanda diğer yönetim kurulu üyelerimizden de savunma istenmesini talip ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.