Eğitim Sen "Laiklik eğitimin teminatıdır"

Eğitim Sen “Laiklik eğitimin teminatıdır”
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, siyasal iktidar ile onun eğitim örgütündeki temsilcilerinin, Yasa, Yönetmelik ve Yargı kararlarını hiçe sayarak, yöneticiliğin keyfiliğini sınırsız biçimde artıran yeni düzenlemeler...

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, siyasal iktidar ile onun eğitim örgütündeki temsilcilerinin, Yasa, Yönetmelik ve Yargı kararlarını hiçe sayarak, yöneticiliğin keyfiliğini sınırsız biçimde artıran yeni düzenlemeler yaparak kullanmaya devam ettiklerini söyledi.
Bunun somut son örneklerinden birinin de Eskişehir'de yaşandığını belirten Ali Paşa Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin Yönetmeliğin 12'nci maddesinde kız öğrencilerin başlarının açık olması zorunluluğu getirildiği halde Cumartesi – Pazar günleri yapılan Açık Lise Sınavlarına türbanlı öğrenciler alınarak suç işlendiğini savundu.
Sınavda görevli öğretmenlerin müdahalesine rağmen, Ticaret Anadolu Meslek Lisesi, Olgunlaşma Enstitüsü ve Atatürk Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi okullarındaki sınava türbanlı girmeleri engellenen öğrencilerin, Milli Eğitim Şube Müdürü'nün sözlü emirleri üzerine sınava alındıklarını dile getiren Şanlı, "Aslında yetkilerini bilerek kötü kullananlar, bilimsel, demokratik ve laik ilkelerde kamusal eğitimi ortadan kaldırmayı amaçlamaktadırlar. Irkçı, gerici, şeriatçı bir eğitim sistemi ve yönetimi isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktıracağımızı bilmelidirler" diye konuştu. Sınav evrakları ile birlikte bu konuyu açıklayan bakanlık yazısı da gönderilmiş olmasına karşın, okul müdürleri başta olmak üzere görevlerini yapmayarak, kılık ve kıyafet yönetmeliğine uymayarak suç işlediklerini iddia eden Şanlı, haklarında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.