Eğitim Sen "Öğretmen atamaları neden yapılmaz"

Eğitim Sen “Öğretmen  atamaları neden yapılmaz”
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 2010 yılı Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağı ve atamaların gelecek Ağustos ayında yapılacağı şeklindeki sözlerini eleştiren Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmail Kaya, "Bakan...

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 2010 yılı Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağı ve atamaların gelecek Ağustos ayında yapılacağı şeklindeki sözlerini eleştiren Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmail Kaya, "Bakan Çubukçu'nun bu açıklaması her şeyden önce öğretmen atamaları sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki işleyişin keyfiliğini gözler önüne sermektedir" dedi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğretmen açığıyla ilgili durum ortadadır. Eğitim süreci yeterli öğretmen olmadığından aksamakta, nitelik düşmekte ve artan sınıf mevcutları öğretmenlerin iş yükünü arttırmaktadır. Bakanlık yetkilileri de bunu itiraf etmişlerdir ve kendilerine göre 130 bin öğretmen açığı bulunduğu bizzat Personel Genel Müdürü tarafından açıklanmıştır. Nitekim öğretmen açığının çok daha fazla olduğu bilinmektedir. Ama bu açıklar yokmuş gibi Bakan Çubukçu yine yaptığı bir açıklamada kendi dönemlerinde eğitimde fırsat eşitsizliklerini giderdiklerini belirtmiştir. Öğretmen açıklarının yüz binlerle ifade edildiği, öğretmenlikte kadrolu, ücretli ve sözleşmeli gibi hiyerarşik kategorilerin yaratıldığı bir ortamda öğretmensiz sınıflarda mı eğitimde fırsat eşitliği gelişmektedir? Eğitimin paralı hale getirilmesi mi fırsat eşitliğinin bir göstergesidir? Bütün bunlar Sayın Bakan'ın bu sorunlardan habersiz bir biçimde o makamda oturduğu izlenimini pekiştirmektedir.
Kendilerine önerimiz, kayıt dönemlerinde okullara uğramaları ve öğretmensiz geçen derslerin olduğu derslikleri ziyaret etmeleridir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.