"Eğitimdeki sorunlar sürüyor"

“Eğitimdeki sorunlar sürüyor”
Herkes için bir insan hakkı olan, eşit, nitelikli parasız eğitim hakkının tamamen ticarileştirilmek istendiğine işaret eden Şanlı, “Bir yandan da AKP ile birlikte gerici ve ırkçı kadrolaşmaya hız verilerek, bilimsel demokratik...

Herkes için bir insan hakkı olan, eşit, nitelikli parasız eğitim hakkının tamamen ticarileştirilmek istendiğine işaret eden Şanlı, "Bir yandan da AKP ile birlikte gerici ve ırkçı kadrolaşmaya hız verilerek, bilimsel demokratik ve laik eğitim tamamen yok edilmek istenmektedir. Eğitim Sen olarak eğitim, öğretim ve eğitim emekçilerinin yaşanan sorunlarına yönelik tüm uyarı ve önerilerimiz es geçiliyor" dedi.
Ali Paşa Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm bu yaşanan anti demokratik uygulamalar eğitim ve öğretimin niteliğini daha da bozmakta ve başarıyı düşürmektedir. Son üç yılın seviye tespit sınavı istatistikleri karşılaştırıldığında bu durum açıkça görülecektir. (M.E. Müdürlüğü web sayfasında görebilirsiniz)
Milli Eğitim Müdürü tüm diyalog çağrılarımıza rağmen kendi başına buyruk davranmayı promosyonlar konusunda olduğu gibi diğer konularda da sürdürmektedir.
İlköğretim kurumları yönetmeliği gereğince seviye tespit sınavları Mayıs ayında yapılacağı ve sadece 6-7-8. sınıfları kapsadığı açıkça belirtilmiştir.
Buna rağmen Eskişehir'de seviye tespit sınavı 30 Mart Cuma gününe çekilmiş ve 4-5. sınıfları da kapsayan bir sınavın yapılmasında ısrarcı davranılmaktadır.
Geçmişte olduğu gibi bir kere daha yönetmeliklere uymamakta ısrar edilmektedir.
Her öğrenci başına, toplanan paraların rantı uğruna yönetmelikler hiç edilmektedir.
Buradan Milli Eğitim Müdürünü bir kez daha uyarıyoruz: lütfen! Yasa ve yönetmeliklere uyunuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.